HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Ferenc, a nemzeti csúcs

Kisgazda 2008.10.14. 13:59

A masszív védekezéssel megmutattuk azoknak, akik az országgal szembe jönnek, hogy készek vagyunk kiállni a magyar családok és a gazdaság érdekei mellett.

A masszív védekezéssel megmutattuk azoknak, akik az országgal szembe jönnek, hogy készek vagyunk kiállni a magyar családok és a gazdaság érdekei mellett. Ezt a miniszterelnök mondta. Igaz, a múlt héten még azt állította: veszély nincs, csak ellenzéki hiszti; most meg azt, hogy a veszély el van hárítva - de ne piszkálódjunk, mert a lényeg nem ez, hanem hogy védekezett és megmutatta. Mert ő ilyen: könnyet ejt a szenvedőkért, igaztalanságot nem tűr, ha kell, kóbor gyereket segít haza a szüleihez, s amint észleli, hogy válságban a haza, akár a blogírásból is fölriad, és védekezik masszívan. Hát győzött, mint mindig.

Aztán fölcsapta sisakrostélyát, vériszamos kardját visszalökte a hüvelyébe, s szemüvegét megigazítva így szólt: "megmutattuk [nyilván fejedelmi többes, hiszen a kisebbségi kormányzat gyakorlatilag egyszemélyes] azoknak, akik az országgal szembe jönnek" stb. S ezt oly határozottan mondta, hogy ijedtében a forint is erősödni kezdett.

Gyurcsány Ferenc közölte azt is, Magyarország a régióban elsőként volt képes megszerezni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU esetleges pénzügyi támogatását. Szerinte az IMF felajánlását arra használják, hogy mindenki lássa: az országnak erős szövetségesei vannak, de a megállapodásra azért volt szükség, hogy ne legyen szükség igénybe venni. (Ez olyasmi lehet, mint a nem létező veszély elhárítása.) Mindenesetre a kormánykommunikációból kitűnik: a világ izgatottan figyel Magyarországra (értsd: Gyurcsány Ferencre), s szurkol neki. Azt mondjuk nem értem, hogy ha mögöttünk áll az Ecofin és a valutaalap, valamint az egész világ, akkor kik lehettek azok, akik az országgal szembe jöttek? A tálibok? Tomcat? Szárnyas-karmos démoncsordák? Jó, rendben: ha meg van nekik mutatva az erő, a készség meg a gyurcsányferenc, akkor bárkik lehettek, annyi nekik. Nincs más hátra, mint a nemzeti egységet megteremteni, de az is meglesz szombaton.

A nemzeti csúcs, hát az Gyurcsány maga.

S most komolyan: egészséges, vitaminoktól és antioxidánsoktól duzzadó szervezet nagyobb eséllyel vészeli át az influenzajárványt, mint holmi alultáplált, legyöngült test. Magyarország gazdasági immunrendszerét az idén márciusig tomboló MSZP- SZDSZ reformterror tönkretette. Kit győzött le Gyurcsány? Akiknek a megvédésével büszkélkedik: a magyar családokat és a gazdaságot. E reformterror lényege az volt, hogy hazánkat teljesen kiszolgáltassa a világ nagy részén uralkodó neoliberális (a tengerentúlon: neokonzervatív) rendszernek, vagyis a nemzetállamokat faló globalista kapitalizmusnak. A Gyurcsány-Kóka páros végképp megszilárdította Magyarországon annak a nemzetközi pénzügyi-kereskedelmi rezsimnek az uralmát, amelynek alapintézménye például az IMF. A pénzpiaci válságok e transznacionális bankrendszer influenzajárványai. S a dolog úgy működik, hogy a járványt ugyanaz idézi elő, aki kezeli - fokozva a páciens kiszolgáltatottságát. Ha pénzt ad, nem felebaráti szeretetből teszi. Combos uzsora lesz az, kőkemény politikai feltételekkel. A fedezet pedig a tisztelt olvasó, valamint gyermekei és unokái.

Jut eszembe: a gyurcsányi diadaljelentés után néhány órával a forint visszagyöngült. Örültem volna, ha e hírre úgy megsértődik Ferenc, hogy visszapattan a lovára, ölébe rántja Dobrev Klárát, s elcsattog, hogy a világ végéig meg sem áll... de ez még arrébb van. Előbb elvégzi a dolgát.

Aztán majd itthagyja, nekünk.

(MNO)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr73713401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása