HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Indokolatlan gázáremelés

Kisgazda 2008.10.02. 12:52

 A magát szociálisan érzékenynek beállító Gyurcsány-kormány eddigi tevékenysége során már számtalan esetben bebizonyította, hogy csak szavakban szociálisan érzékeny, míg tetteiben a szociálisan érzéketlenség jellemző rá.

A most bejelentett gázáremelés idén már a negyedik azaz egy év leforgása alatt közel 30 százalékkal emelkedett meg a gáz ára. Ez a emelés legsúlyosabban a társadalom szociálisan hátrányos rétegét érinti, mivel az ő esetükben a bejelentett 6,6 százalék helyett akár a 10 százalékot is elérheti az áremelés mértéke a kompenzációs rendszer változatlansága miatt. Másrészt jelenleg a gázár csökkenése tapasztalható a világpiacon emiatt teljes mértékben indokolatlan a most bejelentésre került gázáremelés.

A kormányzat érzéketlensége milliókat hozhat lehetetlen helyzetbe, amelynek súlyos drámai következményei is lehetnek azaz egyre többen lesznek azok akik anyagi helyzetük következtében nem tudnak majd gázzal fűteni. A világpiaci tendenciákat pedig nemcsak akkor kell érvényesíteni amikor emelkedik a gáz ára, hanem akkor is amikor csökken.

Harangi Fülöp

a Kisgazda Ifjúsági Tagozat ügyvezető alelnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr8692363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása