HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A kilógó lóláb és a zörgő haraszt

Kisgazda 2008.09.04. 19:52

Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél - ez a népi bölcsesség juthat eszünkbe, ha Kiss Péter kancelláriaminiszter nevét halljuk.

Emlékezetes, a kpe.hu-n már korábban jeleztük neve elhallgatását kérő szocialista informátorunkra hivatkozva, hogy Gyurcsány Ferenc egykori kihívója nem tett le arról, hogy valaha miniszterelnök legyen.

Mint ismeretes, a Hír TV felvétele szerint a Zsidó Nyári Fesztivál fővárosi megnyitóján Zoltai Gusztáv azzal fordult Kiss Péterhez: "Nekem azt mondta a Semjén, hogy te leszel a miniszterelnök." Erre Kiss azt felelte: "Azt mondta? Legyen igaza."

A kancelláriaminiszter sajtótitkársága a Magyar Hírlap szerint úgy reagált, hogy aki bővebb információt szeretne kapni erről a "komoly" párbeszédről, nyilván Semjén Zsolthoz fordul, és megkérdezi, miként fog felállni a következő kormány, és hogy ezt a kormányt melyik országban tervezi megvalósítani. Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője az Origo internetes portálnak azt mondta: Semjén szerint csupán viccről volt szó.

Hát, viccesnek azért nem neveznénk, ha a szocialisták 2004-hez hasonlóan újra a nép megkérdezése nélkül váltanának kormányfőt, mintha csak a pártállami időket élnénk, amikor fontos személyi döntések meghozatalához elég volt egy MSZMP KB vagy PB határozat. Kiss Péterről sem Hofi Géza vagy a Markos-Nádas duó jut eszünkbe, legfeljebb Micimackó, de attól még az ő személyét sem tartjuk viccesnek. A kancelláriaminiszter ugyanis maga a megtestesült posztkommunizmus, a rendszerváltást túlélő kádár-kori utánérzés, aki informátorunk szerint ugyan nem szereti a fröccsöt, ellenben él-hal a rántott húsért, és egész lényéből süt a pártapparatcsikokra jellemző derű, kedélyesség és felszabadultság. Nem, Kiss Péter a legkevésbé sem vicces.

Függetlenül attól, hogy a zsidó-keresztény párbeszéd jegyében miről folytatott eszmecserét Zoltai Gusztáv és Semjén Zsolt, a népi bölcsességek kősziklájára bátran építhetjük gondolataink házát. Vagyis: nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Minden bizonnyal nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc lehetséges dublőrei között sosem a legendásan éles eszű Lamperth Mónikát, a szép magyar beszédért díjra érdemes Hiller Istvánt, a már-már legendásan attraktív külsejű Lendvai Ildikót, esetleg a vallásos érzelmű materialistákat tömörítő MSZP hívő tagozat idolját, Nyakó Istvánt említik. Ellenben ha mindenki Fletójának távozása szóba kerül, akár a keresztény-zsidó párbeszéd apropójából, akár némi sörszaggal vegyített tompa kocsmai hangulatba besurranva, mindig-mindig Kiss Péter neve merül fel.

Tehát kilóg a lóláb. Kiss Péter vagy valaki, vagy akar valamit. Legutóbb például az SZDSZ-nek üzent: elvtársak, akarom mondani, barátaim, én örülnék, ha újrakötnénk a koalíciót, bizony. S ha újrakötnénk a koalíciót, akár én, Kiss elvtárs is lehetnék az új kormányfő... Gondoljátok meg!

Mindenesetre, ha 2004 után immár másodszor is elbukna a miniszterelnökké váláshoz vezető út küszöbében Kiss Péter elvtárs, még akkor is rengeteg felelős szerep vár reá. Például Micimackóé.

Chladek Tibor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr67648680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása