HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Dr. Turi-Kovács Béla levele az ifjú kisgazdákhoz

Kisgazda 2008.08.23. 19:25

Kedves Fiatal Kisgazda Barátaim,

Amikor Chladek Tibor munkatársam először vetette fel annak a lehetőségét, hogy hozzunk létre ifjú kisgazda tagozatot, az első reakcióm a megrettenés volt. Többek előtt ismert nyilván, hogy 2001 óta jómagam és segítőtársaim azért küzdünk, harcolunk, hogy a kisgazda eszmeiség a Parlamentben, az önkormányzatokban, a közéletben fennmaradjon. A szervezetek létrehozása, azok működtetése minden időben nagyon nehéz feladat, de ma különösen az. Az emberek kiábrándultak a politikából, a pártokból, sokan még a demokráciából is. A rendszerváltásnak nevezett fordulat óta újabb és újabb csalódások érték az embereket, és ha volt is egy rövidebb reményt keltő időszak, ez a szakasza is történelmünknek számos és nem jelentéktelen hibától volt terhes. Arra kérni ma az embereket, hogy tevékenyen vegyenek részt a politikában - mert szidalmazni sokkal egyszerűbb - embert próbáló feladat.

Ugyanakkor bizonyosak lehetünk abban, hogy a politikához értő, a becsület mezejéről elmozdulni nem kívánó tisztességes emberek nélkül nem lehet megújulást elérni az országban. Örömmel látom, hogy a fiatalok körében a megkezdődött szervezés, a kérés, hogy vegyenek részt a magyar politikai életben erejük és képességük szerint, sokak részéről meghallgatásra talált. Ma már elmondhatjuk, hogy az indulás sikeres, a jövő reményteli. Köszönetet kell mondanom azoknak, akik hittek abban, hogy a fiatalság mozgósítható, okos és jó célok érdekében tenni kívánó. Szeretném remélni, hogy a jó kezdetet még jobb folytatás követi.

A Kisgazda Polgári Egyesület és a Kisgazda Polgári Szövetségpárt az egész kisgazda jövőt arra kívánja építeni, hogy a magyar politikai élet megújulásának, megtisztulásának nem lehet más lehetősége, csak az ifjúság egyre nagyobb szerepvállalása. Biztosítani kívánjuk, hogy azok, akik a kisgazda ügy iránti elkötelezettségüket, rátermettségüket a politikára bizonyítják, részt kapjanak mennél előbb a helyi és országos ügyek intézésében. Az elsődleges feladatunk most az, hogy lehetőleg előbb minden megyében majd minden választókerületben a KIT jelen legyen, alkalmas tagjait pedig az elkövetkező önkormányzati választáson politikai szerephez tudjuk juttatni.

Fegyelmezett és a nemzet érdekeit mindenek elé helyező sok-sok munka hozhatja meg azt a sikert, amelyre a magyar nemzetnek oly nagy szüksége van. Sok sikert kívánok a szervezőknek, minden KIT tagnak, de minden tisztességes nemzeti érzelmű magyar fiatalnak.

Üdvözlettel: Dr. Turi-Kovács Béla s.k. a KPE-KPSZ elnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr68629506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása