HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Merénylet a tulajdon és a kisember ellen

Kisgazda 2008.07.30. 19:31

A Fidesz frakcióban lévő kisgazda képviselők 2008. május 27-én nyílt levélben hívták fel Gráf József miniszter urat arra, hogy az SPS-rendszer bevezetését 2013-ig halasszák el.

Azok a termőföldek, amelyek az SPS-rendszer bevezetése után támogatás nélkül maradnak, értéküket vesztik, kényszereladás alá kerülnek, és ezzel milliós nagyságrendben fosztják meg tulajdonuktól azokat az embereket, akiknek a számára a rendszerváltást követően egyetlen valódi nyereségük őseik termőföldjének visszaszerzése volt. Magyarországon visszavonhatatlanul kialakítanának egy nagybirtokrendszert, amely végső soron a falvak felszámolásához vezet.

A Kisgazdák teljes társadalmi összefogást hirdetnek az SPS-rendszer bevezetésének megakadályozására. Arra kérik azokat az MSZP-s, SZDSZ-s képviselőket, akik felelősséget éreznek a magyar vidék jövőjéért, hogy a parlamenti szavazás során utasítsák el az SPS-rendszer bevezetését. A Kisgazdák keresik annak a lehetőségét, hogy sikeres országgyűlési képviselőválasztás után az alkotmányos rendnek megfelelően a Parlament állítsa helyre a tulajdonjog elsőbbségét a bérleti joggal szemben.

Dr. Turi-Kovács Béla a Kisgazda Polgári Szövetség elnöke

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr74593231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lukács László 2008.08.03. 23:41:00

Ami velünk történik, az példátlan. És sokan nem is hiszik el, ha szó van róla. Pedig a szemünk előtt, velünk történik, csak sokan nem látnak át rajta.

Lehet, hogy még meg kellene pontosabban is magyarázni, mit is jelent ez az SPS-rendszer, mert nem nagyon értik a népek. Esetleg valamilyen továbbmutató link is segítene.
süti beállítások módosítása