HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Kisgazdák a turul védelmében

Kisgazda 2008.07.23. 13:35

A Dr. Turi-Kovács Béla nevével fémjelzett kisgazdák is csatlakoztak a XII. kerületi KDNP szervezet és a Jobbik "békés erődemonstrációjához", amely csütörtök este lesz a turul-szobornál - derült ki tegnap reggel Novák Előd, a Jobbik Akciócsoport vezetőjének közleményéből. Sőt az is: a kisgazda Bartal Sándor belvárosi önkormányzati képviselő beszédet is mond a szobornál.

Novák Előd mindezt úgy értékelte, hogy "megtört a jég", s arra kérte a hazafias érzelmű választókat: küldjenek köszönetet a hatfős parlamenti képviselettel rendelkező kisgazdák elektronikus címére azért, mert a KPE "egy nemes cél érdekében képes volt összefogni a nemzeti tábor különböző zászlói alatt gyülekezőkkel".

A "Bombagyár" is csatlakozik az erődemonstrációhoz - tudatta tegnap Tomcat is blogbejegyzésében. Felhívása szerint "ismét meg kell futamítani a cionista barbárokat". A Magyar Önvédelmi Mozgalom hétfőn nyílt felhívást intézett a nemzeti táborhoz: "minden hazafit, ellenállót elvárunk a turulszoborhoz, de harcosaink is készüljenek. (...) Nyíltan szembe kell szállni a cionista rombolás ellen!"

Dr. Turi-Kovács Bélát, a Fidesz-frakcióhoz tartozó parlamenti képviselőt arról kérdezték a Népszabadság hasábjain: nem zavarja-e az erőszakra való felhívás vagy a nyílt antiszemitázás? "Ezen az alapon a melegek felvonulását sem lett volna szabad megtartani, hiszen egyes szervezetek nyíltan bejelentettek ellentüntetést" - válaszolta. A lap közbevetésére, hogy a turulszobornál nem ellentüntetőkről lenne szó, hanem arról, hogy a szélsőséges Magyar Önvédelmi Mozgalom és a Kisgazda Polgári Egyesület egy táborban demonstrálna, úgy reagált: "nem engedhetjük meg, hogy az ősi magyar jelképeket elkezdjék "levadászni. A nyíltan antiszemita és erőszakra buzdító felhívásokat provokációnak tekintjük, de ez nem ok arra, hogy ne tiltakozzunk, hiszen például a mi zászlónkban bírósági bejegyzés által garantáltan ott van a turul, ami ősi magyar jelkép. Ha csütörtök este erőszakos megnyilvánulások lesznek, azoktól már előre elhatárolódunk, s akkor a helyszínről is azonnal levonulunk." - közölte Dr. Turi-Kovács Béla.

(MNO; Népszabadság)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr100581692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemere 2008.07.24. 00:23:33

Hajrá! Védjük meg a Turult. Csak így tovább kisgazdák!
süti beállítások módosítása