HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Megalakult a KPE Ifjúsági Tagozata

Kisgazda 2008.05.09. 21:38

A Kisgazda Polgári Egyesület Ifjúsági Tagozatának alapító nyilatkozata

 Alulírottak megalakítjuk a Kisgazda Polgári Egyesület Ifjúsági Tagozatát (IT). Az IT szellemi alapja az évszázados kisgazda mozgalom múltja, a népi-nemzeti gondolatkör, a népi írók munkássága, valamint a nemzeti demokratikus hagyományt megtestesítő 1848-49-es forradalom és szabadságharc, a második világháborút követő demokratikus újrakezdési kísérlet, az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a népi ellenzék és a rendszerváltás eszmei öröksége.

 Az IT célja a népi-nemzeti értékekhez és a kisgazda mozgalomhoz kötődő fiatalok összefogása, politikai szerepvállalásra való felkészítése, igényes szabadidős-tevékenységek szervezése, a magyarságtudat és a nemzeti összefogás eszméjének erősítése, a népi hagyományok ápolása.

 A szocialista rendszer terhes öröksége az a több mint negyvenévnyi demokráciadeficit, ami miatt a fiatalabb generációknak önállóan kell elsajátítaniuk a demokratikus normákat. Fontosnak érezzük ezért a demokratikus gondolkodásmód erősítését a fiatalokban, hiszen a kisgazda mozgalom minden időkben a polgári és demokratikus Magyarországért küzdött. Az IT plebejus politikai elveket képvisel: a nehéz körülmények között élő, a szegény családból származó, a kistelepülésen élő, a tanulás mellett dolgozni kényszerülő fiatalok érdekképviseletére hivatott a KPE politikai elvei alapján. Az IT segíteni kívánja a fiatalok családalapítását, önálló lakáshoz jutását, munkavállalását is.

A magyar jövő záloga a magyar föld, a magyar agrárium védelme. Ezért az IT hangsúlyosan szándékozik képviselni azokat a fiatalokat, akik a mezőgazdaságban kívánnak elhelyezkedni.

A Kisgazda Polgári Egyesület és a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség közötti együttműködést alapul véve a kisgazda ifjúsági tagozat tárgyalásokat kezdeményez a Fidesz Ifjúsági Tagozat és a Fidelitas vezetőivel is a jövőbeni együttműködés kereteiről, valamint szoros együttműködésre törekszik a Független Ifjúsággal, a történelmi kisgazdapárt egykori ifjúsági társszervezetével.

 Balogh Richárd, Bíró Gergő, Chladek Tibor, Harangi Fülöp, Kékesi Anna, ifj. Kenessey Zoltán, ifj. Kiss Károly, Kohári Nándor, Kovács Róbert, Polyák József, Sárossy Zsuzsa, Tábori Ferenc, Turoczi Péter, Zsuffa Péter

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr3461932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabolcs 2008.08.25. 10:22:09

Kedves szegény sorstársaim!

Mi vidéki fiatalok teljesen le vagyunk rongyolódva, esélyünk sincs a munkára, tanulásra. A vidék egésze pusztulás szélén áll. Agitálnálak benneteket, ha tehetitek hirdessétek mindenhol a Budapesten szeptember 6-án a Hősök terén tartandó kormányellenes tüntetést. Tudom legtöbben anyagi nehézségeink miatt nem tudunk
felmenni, viszont saját városainkban, falvainkban is szervezhetünk erre a napra tüntetést. Ti már viszonylag jól szervezett szervezet vagytok, ha tehetitek csatlakozzatok a Pesti srácokhoz. Meg kell erősödnünk középiskolákban, egyetemeken agitálnunk kell, és minden vidéki embert, hogy igenis van képviselete. A vidék már nem bír el több terhet.
Napról-napra élünk, teli vagyunk adósággal, a rezsi miatt nem győzünk kölcsönt, kölcsönre halmozni. A télen elképzelni sem tudjuk, hogy mi lesz velünk. Gondoltuk volna egy 10 éve, hogy ilyen szegény felnőttkor vár ránk? Nem hiszem. Cselekednünk kell. Végre nem vagyunk egyedül, össze tudunk fogni a buták (értsd. kormány és szánalmas kiszolgálói) ellen. Sok erőt, egészséget és kitartást kívánok nektek és minden vidéki sorstársunknak.

Üdvözlettel: Vass Szabolcs Magyar Ifjúságért Mozgalom ügyvivő
süti beállítások módosítása