HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Egyre zavarosabb ingatlan-ügyletek Szegeden - MSZP-közeli cégek gyűlnek a préda körül?

Kisgazda 2008.05.06. 18:38

A szegedi Etelka sori-stadion egy részének értékesítésére kiírt pályázat története egyre zavarosabb újabb fordulatokkal bővül. Mint ismeretes a szegedi önkormányzat 2007 decemberében döntött a sokak által csak egykori SZEOL-stadionként ismert terület 4,1 hektárjának 670 millió forintért történő pályázati értékesítéséről. Szakértők szerint ha a hírek igazak, a pályázatot érvénytelennek kell nyilvánítani.

 Az értékesítési pályázatra egyetlen pályázó nyújtott be pályázati dokumentációt. A szegedi szocialista városvezetés által gerjesztett képtelen helyi viszonyokat jól jellemzi, hogy mindmáig nem lehet tudni, ki, mire és mennyiért is pályázik.

 A sajtóban legelőször az a hír jelent meg, hogy a sokak által MSZP-közelinek tartott SZEVIÉP Zrt és a Szegedi Vasutas Sportegyesület (SZVSE) közös konzorciumban pályázott. Ismeretes, hogy a szegedi szocialisták támogatásával a SZEVIÉP a SZVSE saját tulajdonú, 3,8 hektáros –kereskedelmileg értékes területen fekvő - pályájának megszerzésére törekszik, hogy azt kereskedelmi területté minősíthesse át.

A Szegedi Vasutas SE cáfolta az együttes pályázat hírét, amire jött a következő hír: az egyetlen, bizonytalan kilétű pályázó nem is a pályázati kiírásban szereplő területre pályázik. Szakértők szerint ha ezek a hírek igazak, a pályázatot érvénytelennek kell nyilvánítani.

A sajtóhírek alapján a valós dokumentumokból kívánt tájékozódni Kalmár Ferenc kereszténydemokrata önkormányzati képviselő, a Városüzemeltetési, Környezetvédelmi, Víz és Csatorna Bizottság elnöke és Kohári Nándor fideszes önkormányzati képviselő, az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke.

 A kialakult szegedi gyakorlat alapján 1-2 napon belül a szegedi polgármesteri hivatal teljesíteni szokta a képviselők iratbetekintési kérelmét, ám most nem így történt! A kéréseket – április 26. óta - mindmáig fektetik, az ellenzéki bizottsági elnököknek nem tették lehetővé, hogy a legalább 670 millió forintos értékű önkormányzati vagyon sorsát érintő iratokat áttekinthessék! Csak bízni lehet abban, a pályázati dokumentációkat senki nem cserélheti ki, az iratbetekintések szabotálása mögött nem húzódhat meg manipulatív szándék!

Kalmár Ferenc, Kohári Nándor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr5457109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása