HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Nem fogadható el az új támogatási rendszer

Kisgazda 2008.04.29. 19:31

A Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetségpárt a gazdálkodók és a nemzet érdekeit szem előtt tartva nem tudja elfogadni a 2009-ben bevezetésre kerülő új mezőgazdasági támogatási rendszert, az egységes gazdasági támogatási rendszert.

 Ez a jelenlegi rendszernél jóval bonyolultabb, több támogatást az áldatlan állapotok ellenére is kiváló minőségben termelő hazai gazdálkodóknak egyáltalán nem jelent, azonban a támogatás elosztásának módja megváltozik. Ugyanis a támogatás mértéke és a támogatási jogosultság megszerzése a bevezetésre kerülő új támogatási rendszer értelmében attól függ, hogy az adott időpontban ki mekkora földterületet művel vagy mennyi állatot tart. A támogatást pedig mint vagyonértékű jogot okiratba foglalva osztanák ki a jelenleg földet művelők között.

 Ha ezt a döntést a magyar kormány meghozza akkor több ezer milliárd kerülne az osztatlan közös tulajdont használok és az állami földet földet bérlők- nagyrészt külföldi bérlők kezébe. Azok viszont akik most bérbe adják és később akarnak gazdálkodni, a támogatási jogosultságot végleg elveszítenék.

 Az egész támogatási rendszert történelmi bázis alapján akarják kialakítani, egy dologról azonban megfeledkeztek, hogy Magyarországon nincs történelmi kialakult birtokszerkezet, sem stabil üzemi szerkezet, ellentétben az Európai Unió régebbi tagállamaival, ezért sem fogadható el az új támogatási rendszer.

Dr. Turi-Kovács Béla
 KPE-KPSZ elnök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr100447651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása