HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Szociális bérlakásban él Gyurcsány volt szóvivője

Kisgazda 2008.04.18. 16:09

Az RTL KLUB egykori sztárriportere, a Gyurcsány-kormány volt szóvivője, a Miniszterelnöki Hivatallal ( MEH) jelenleg megbízási szerződésben álló médiaszakember egy terézvárosi szociális bérlakásban szociális lakbérrel kénytelen hét éve élni.

Eddig úgy tudtuk, hogy szociális bérlakás szociális lakbérrel csak a szociálisan rászorultak számára jár.

De úgy tűnik, hogy vannak kivételezett emberek, mint Batiz András akik kivételezett helyzetük miatt részesülhetnek szociális bérlakásban.

 Batiz András 2001-ben költözött az Andrássy útra lakáscsere után. Akkor érthetetlen módon senki nem vizsgálta, hogy miképpen kaphatott szociális lakbérű bérletet a sztárriporter. Ugyanis a lakástörvény kimondja csere esetén a bérleti jogviszony megszűnik. Ennek következtében az új bérlő bérleti szerződését csak vagyoni helyzetének felmérése után lehet megkötni. Ennek alapján dönthet a bérbeadó a jogosultságról, jelen esetben a sztárriporter szociális rászorultságáról.

 Erősen gyanítható, hogy Batiz András nem felelt meg a kritériumoknak, amely alapján: "olyan személlyel, aki szociális, jövedelmi és vagyoni helyzete alapján a bérleti jogviszony létesítésekor szociális bérletre nem jogosult, azzal csak piaci vagy költség alapú bérlet létesíthető".

A szóban forgó rendeletet 2006-ban módosították: ha a bérlő nettó jövedelme meghaladja az öregségi nyugdíjminimum két és félszeresét ( 62 ezer forintot) nem jogosult szociális lakbérre, továbbá akkor sem, ha van másik lakása.

 Batiz András saját elmondása szerint rendelkezik másik lakóingatlannal Csepelen és biztosak lehetünk benne, hogy havi jövedelme is több, mint a rendelet által megszabott 62 ezer forint. Így kijelenthető az, hogy az egykori sztárriporter egyáltalán nem lenne jogosult szociális lakbérre, mivel nem felel meg a kritériumoknak.

Sőt Batiz András, mint a szociális lakás bérlője az elidegenítésre kerülő lakást az elidegenítési rendelet szerint a lakást a piaci értékének 10 százalékáért megveheti ha egy összegben fizeti ki.Ha pedig részletben fizet akkor a piaci érték 15 százalékát kell 25 év alatt teljesítenie. Pedig a lakástörvény szerint ha valaki nem jogosult szociális lakbérre akkor csak teljes áron vásárolhatja meg a bérleményét.

De a Gyurcsány-kormány volt szóvivője továbbra is szociális lakbért fizet annak ellenére, hogy nem lenne jogosult rá, mivel a szocialista vezetésű önkormányzat valamiért törvénysértő módon elmulasztotta megszüntetni Batiz szociális alapú bérletét. Emiatt akár a körülbelül 25 millió forint értékű bérlakást egy összegben 2,5 millió forintért vásárolhatná meg.

Az azonban igaz, hogy ezen tettével a volt szóvivő semmi törvénybe ütköző dolgot nem követett el, csak erkölcsileg aggályos a cselekedete. Batiz András előtt áll a lehetőség, hogy megmutassa ő nem kivételezett ember aki kivételezett pártkatonai kötödése miatt részesülhet egy szociális bérlakás által nyújtott előnyökben. Ilyen helyzetben nem tehet mást, mint azt, hogy maga kezdeményezi a törvénysértő állapot felszámolását és valós helyzetének megfelelő bérleti szerződést köt a bérbeadóval.

Itt van a lehetőség, hogy bebizonyítsa ezen lépésével ez nem egy következmények nélküli ország és a baloldalon is vannak még emberek akik igenis becsületesek, tisztességesek és erkölcsösek.

Harangi Fülöp sk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr59431668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása