HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Ön szerint az Ormánságban már a telefonálás is felesleges luxus?

Kisgazda 2009.08.30. 22:24

Tisztelt Miniszter Úr!

A 2008. október 7-én, "Mit kíván tenni annak érdekében, hogy az Ormánság ne legyen elzárva a külvilágtól?" című, K/6479 számú írásbeli kérdésemben már jeleztem a közlekedési tárca akkori minisztere felé, hogy a vezetékes telefon- és ezzel együtt az internetszolgáltatás végveszélybe került az Ormánságban.

Miniszter úr így válaszolt írásbeli kérdésemre: "...tájékoztatom Képviselő urat, hogy a mobil telefonszolgáltatókkal a koncessziós szerződések megkötésekor megkülönböztetett figyelmet fordítottunk és fordítunk a hátrányos helyzetű térségekre. A szerződések meghosszabbításával egyidejűleg külön megállapodást irtunk alá a szolgáltatókkal, amelyben a szolgáltatók kötelezettséget vállaltak arra, hogy az ország hátrányos helyzetű településein is
fejlesszék a szélessávú szolgáltatásukat."

Dr. Szabó Pál miniszter úrnak, az Ön elődjének ígérete azonban pusztába kiáltott szó maradt, az Ormánságban nem hogy a szélessávú szolgáltatások fejlesztésére nem került sor, nem hogy az internet-hozzáférés vált elérhetetlenné, de immáron több településen - így például Kákics településen, amint azt képviselői fogadóórámon egy ottani lakos tudomásomra hozta - a vezetékes telefonszolgáltatás sem elérhető.

Kérdezem tehát Miniszter urat:

- Ön szerint az Ormánságban már a telefonálás is felesleges luxus?
- Mit kíván tenni annak érdekében, hogy az ország hátrányos helyzetű településein, így többek közt az Ormánságban is elérhető legyen mindenki számára a vezetékes telefon, illetve internet-hozzáférés?

Várom válaszát!

Budapest, 2009. augusztus 24.


Kékkői Zoltán
országgyűlési képviselő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr781349563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása