HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Írásbeli kérdés a tejtermelők védelmében

Kisgazda 2009.07.30. 22:11

"Miért nem szigorít a külföldről hazánkba áramló tejtermékek minőségellenőrzésén?" címmel írásbeli kérdéssel fordult Gráf József FVM miniszterhez Kékkői Zoltán országgyűlési képviselőnk.

Tisztelt Miniszter Úr!

Magyarországra nagy mennyiségben érkezik a hazainál javarészt rosszabb minőségű tej, illetve tejtermék. Ez a tény tovább szűkíti az amúgy is válságos helyzetben lévő magyar tejtermelők piaci lehetőségeit.
Az Európai Unió és a WTO szigorú piaci szabályainak figyelembevételével az élelmiszerbiztonsági előírások szigorítása révén lehetséges a hazai piac védelme az importtal szemben.

Kérdezem tehát Miniszter urat:

- Miért nem szigorít a külföldről hazánkba áramló tejtermékek minőségellenőrzésén, illetve miért nem növeli annak gyakoriságát a magyar tejtermelők piaci érdekének védelmében?

Várom válaszát!


Budapest, 2009. július 27.

Kékkői Zoltán
országgyűlési képviselő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr861278563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása