HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Szállásköltség lakás mellé?!

Kisgazda 2009.02.28. 00:30

Több mint 2,7 millió Ft-ot vett fel jogtalanul szállásköltség címén Hajdú-Bihar megye 5. számú választókerületének szocialista országgyűlési képviselője, Gyula Ferencné 24 hónapon át.

Több mint 2,7 millió Ft-ot vett fel jogtalanul szállásköltség címén Hajdú-Bihar megye 5. számú választókerületének szocialista országgyűlési képviselője, Gyula Ferencné 24 hónapon át.

Tette ezt úgy, hogy a mindenki számára elérhető vagyonbevallása szerint, Budapest VIII. kerületében 2007. január 12. óta egy 33 négyzetméteres társasházi lakás százszázalékos tulajdonosa - jelentette ki sajtótájékoztatón Vitányi István fideszes képviselő.

A fideszes honatya elmondta: a képviselőknek minden évben nyilatkozniuk kell a parlament Gazdasági Igazgatóságán arról, hogy rendelkeznek-e budapesti lakhellyel, ugyanis, ha nem, akkor jogosultak szállásköltség térítésre. Már pedig a rendelkezésre álló adatok szerint, az MSZP-s Gyula Ferencné 2009. január 27-én leadott vagyonnyilatkozata alapján egy 33 négyzetméteres fővárosi lakás tulajdonosa, ugyanakkor 2009. januárra is felvette szállásköltség címén a 115 ezer 950 Ft-ot.

Az így összesen felvett 2.782.800 Ft-ot fizesse vissza, a következő időszakban pedig tanúsítson jogkövető magatartást a képviselő asszony - szólította fel Gyulánét Vitányi István. Egyébként nem ő az egyedüli képviselő megyénkben: hozzá hasonlóan az MSZP-s Hajdú Attila is rendelkezik fővárosi lakással, ám mint hajdú-bihari listáról mandátumot szerzett honatya, szintén felveszi a szállásköltség térítés összegét.

Megkeresésünkre Gyula Ferencné elmondta: - Való igaz, abban a tudatban vettük a lakást, hogy legyen hová hazamennem este 11 után a Parlamentből. Ám időközben egyik felnőtt gyermekünk családi életében bekövetkezett változás miatt a fiam beköltözött a budapesti lakásba, én pedig albérletet vettem ki. Egyébként nem értem, miért vájkál a képviselő úr a magánéletemben. Tisztességes vagyok, mert mindent bevallottam. Eszem ágában sincs visszafizetni a szállásköltséget, majd ha jogtalanul veszem föl, csak akkor.
Vitányi István szerint azonban ebben az esetben szó sem lehet magánügyről. A képviselő asszony közszereplő, akinek el kell viselnie a kellemetlen kérdéseket is. Sőt mi több, az adófizetőknek joguk van megtudni, hova kerülnek adóforintjaik...

Nyírő Gizella

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr91970905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása