HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Magyarok még tűrtök?

Kisgazda 2009.02.23. 21:33

Egy pesszimista ember cikke! Ezt írhatnám főcímnek is cikkemhez. Kik olvasták írásaimat, hát ez tükröződik ki belőlük. Sajnos nem tudok örömteli dolgokról írni. Szeretnék-e? De még mennyire. Most akik ismernek, azt mondják újra ír az elkeseredett Baranya megyei Fideszes, KPE IT elnök.

Ami újfent feldühített, az egy hír, amit a héten halottam a televízióban. A magyar mezőgazdaságból újabb 40 milliárd forintot vonnak ki, ebből 33 milliárd a növénytermesztést érinti. Most elgondolkozom, hogy miért is csodálkozom én ezen? Nem kellene. Az MSZP hozza újra a formáját. Folyik a mezőgazdaság végleges szétverése. Az állattenyésztésnek már vége van, most jöhet a növénytermelés is. Minek nekünk magyar áru, jó az osztrák csirke is. A kínai konzerv és had ne soroljam. Minek a finom ízletes magyar zöldpaprika a paradicsom és sorolhatnám. Itt a spanyol zöldség egyétek magyarok, jó ez nektek. Kényszerérlelt, vegyszerezett? Kit érdekel? Esetleg rákot okoz, hál Isten, legalább nem éritek meg a nyugdíjat, és nem kell nektek fizetni, majd ha nyugállományba vonultok. Az senkit nem érdekel hogy 30-40 évig fizettetek be a fizetésetekből.

Viszont egyesek luxusautókkal furikáznak, villában élnek, libamájat esznek. De meddig? Meddig tűri ezt még a falusi parasztember?

Sokszor elcsodálkozom azon, mennyire egy balga nép vagyunk. A túlélő balgák. De túlélők! Honfoglaltunk, túléltük a tatárt, a törököt, a Habsburgokat, az oroszokat, a kommunizmust. Mindig is irtottak minket. Túléltük. De eddig legalább nem magyarok tették!

Most ki írt minket? Hát, kedves olvasó ezt a fantáziádra bízom. De egyet tudok: hatalmas a baj. Szerintem ez csak a jéghegy csúcsa, amit mernek közölni. Ez tapasztalat, hogy a tényeket a kisemberek sosem tudják meg.

Ha már válságról nyilatkoznak és a média is ezt közli, hidd el hatalmas a káosz. Kiút? Ebből hogy lehetne kilábalni? Szakértelem!!! Hozzáértő vezetők, nem hatalom, és pénzéhes emberek, akik szeretik az embertársaikat a nemzetüket. Egyet nem szabad elfelejteni: a Kárpát-medence közepén vagyunk. Mit takar ez? Itt van a szemünk előtt a válasz, csak élni kell vele. Pénzt a mezőgazdaságnak, a növénytermesztésnek, az állattenyésztésnek. Nem kivonni belőle, hanem a lehető legjobban támogatni. Importáljuk mi magyarok. Ne vegyük meg a szemét külföldi árut. Mennyivel finomabb a magyar alma, a magyar hús, a magyar tej. S a tudat, hogy magyar embertől vásárolunk és evvel egészséges élelmiszert fogyasztunk. A termelő nem megy tönkre így befizet az államnak, én nem betegszek meg a vásárolt árutól, így dolgozni tudok, adózom az államnak. Ha egészséges vagyok nem lesz szükség orvosi ellátásra így spórolok az államnak. Igaz egy ágazat így talán csődbe megy a temetkezési vállalkozás.

Emberek ébredjetek végre fel! Ne legyetek megvezethetők. Támaszuk fel ezt a haldokló országot. Hogy? Egyszerű a válasz: azzal amiben jók vagyunk. Miben? A mezőgazdaságban .Isten adott egy kitűnő helyet ahol élhetünk egy kiváló földet, egy kiváló éghajlatot. Mi kell még? Éljünk ezzel a lehetőséggel. Ne adjuk el magunkat a külföldnek. Ne hagyjuk hogy álnok emberek barmoknak nézzenek minket. Mentsük meg a magyar földet – s ezzel megmentjük a nemzetünket!

Füredi Zoltán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr77961846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása