HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Indirekt népírtás folyik Magyarországon

Kisgazda 2009.01.21. 06:15

Érd és Nyíradony után harmadik alkalommal rendeztek "Van kiút..." címmel konferenciát 15 millió magyar felekezeteken átívelő kohéziójáról. A szép számú érdeklődő előtt zajló eseményre ezúttal Nagyváradon, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület székházának dísztermében került sor.

A házigazda, Tőkés László, református püspök, európai parlamenti képviselő, az ökumené jegyében köszöntötte a testvérgyülekezetek, kis- és nagy egyházak elöljáróit, valamint a határ mindkét oldaláról megjelent polgármestereket, megyei közgyűlési tagokat. Megyénket Szólláth Tibor alelnök képviselte, többedmagával.
Mint Tőkés László bejelentette, útkeresőkként tekintenek egymásra, az új év - új kezdet jegyében, hiszen napjainkban a súlyos gazdasági válság mellett, morális válság is van. Úgy véli, tudatosan betegítik meg a nemzetet, ezzel is súlyosbítva annak állapotát. "Nem lehet azokra bízni a nemzet sorsát, akik elherdálják azt!" - jelentette ki. A gazdasági válság miatt még nagyobb szükség lesz az egyházak karitatív segítségére - idézte Sólyom László szavait. A közelgő EP-választásokról szólva elmondta: a magyar ügy együttes képviseletét szorgalmazza az EU-ban, azaz a határok feletti szellemiséget. Nemzeti lista összeállítását javasolta az európai parlamenti választásokra.

Weisz Péter, a Barankovics István Alapítvány Izraelita Műhelyének elnöke, a hitet említette az egyházakat összekötő kapocsként. Mint fogalmazott, a maradék önbecsülésünk vész el, a médiából ránk zúduló fasiszta, rasszista, kirekesztő jelzők hallatán.

Tasó László, Nyíradony polgármestere, országgyűlési képviselő, hasonlata szerint, a magyar nemzet hajója benne van a mély sodrásban, ezért itt a cselekvés ideje. Drámaian jelentette be, hogy a pénzügyi oligarchák megfojtják a nemzetállamokat, s hazánkra is ez a sors vár, ha nem teszünk ellene. Ezt a közösségek megerősítésével érhetjük el - adta meg az útmutatást.

Papp Lajos szívsebész professzor a Kárpát Haza magyarjaihoz szólt, amikor a kiutat az Istenhez való visszatérésben jelölte meg, ellenkező esetben halálra vagyunk ítélve. "Vissza kell szerezni a magyarságtudatot a Kárpát-medencében, hiszen ötszáz évig idegen hatalmak diktálták történelmünket. Az a nemzet pedig, amely elvesztette történelmét, nem képes a mának élni. 1100 év alatt ötmillió magyar hozott áldozatot azért, hogy mi most itt lehetünk. Csonka-Magyarországon viszont 52 év alatt hétmillió magzatot áldoztak a sátánnak" - jelentette be.

Mészáros Kálmán, a magyarországi baptista egyház elnöke az elmúlt hét év statisztikáiból hozott példákat. Eszerint hét év alatt 160 ezerrel csökkent hazánk lakossága. Hét éve még 44 ezer házasságot kötöttek, tavaly már csak 29 ezret. Amíg hét éve 1,7 millió ember élt a létminimum alatt, ez a szám tavaly már 3,1 millióra nőtt. A hétszázezer segélyből élő 40 százaléka 30 évesnél fiatalabb - sorolta. Az egészségügyi reform következtében pedig ötezerrel kevesebb orvos van hazánkban - fűzte hozzá. Hárommillióan dohányoznak, egymillió alkoholista, egymillió pedig depresszióban szenved. Naponta heten lesznek öngyilkosok hazánkban! A legnagyobb adóelvonás hazánkban van, hiszen minden 100 Ft-ból 70 adóra megy el - elemezte a lelkész, hozzátéve, ma minden megszületett gyermek 1,7 millió Ft adóssággal jön világra. "Valakiknek szabályos tönkretételünk van érdekében, s ez a folyamat zajlik évek óta. Ennek a megállítása az egyház feladata is" - szögezte le.

Halmos Sándor, az izraelita műhely főtitkára a jelenlegi oktatásról rántotta le a leplet, amikor elmondta: a mai magyar fiatalok negyede nem tanul meg írni-olvasni olyan szinten, amire későbbi munkája során szüksége lenne. "Ez már kész hillerizmus" - fogalmazott. Tettekre van szükség, mert egyre több a szegény ember, a szegény gyülekezet, a szegény pap. Ha az egyház nem tudja betölteni szerepét, meg fog szűnni. "A szegény ember inkább ad, aki meg adhatna, annak ez kultúrájából kimaradt" - fűzte hozzá.

Jókai Anna Kossuth-díjas író a világban tapasztalható erkölcsi válságról szólva elmondta: nincs kiút, ha elveszítjük az élet spirituális gyökereit. Magyarországot az hozza ki a válságból, ha mindenkivel megpróbáljuk elhitetni azt, hogy az emberélet magasabb rendű a pusztán materiális létnél. A konzervativizmus védelmében elmondta: az egy olyan elvi álláspont, mely azt hirdeti, hogy vannak alapigazságok, melyeket meg kell őrizni. Úgy vélte, Európa példamutató kell, hogy legyen a világ többi térsége számára, mert szerinte Európának nagyobb szerepe van a puszta pénzcsinálásnál. Szükség van összefogásra, de nem akárkivel. A rabszolgatartóval nem lehet, de nem is szabad összefogni - intette a jelenlévőket.

Bene Éva reumatológus, a Magyar Konzervatív Alapítvány részéről, bejelentette: ma Magyarországon indirekt népírtás zajlik, amely egy álcázott, vértelen folyamat a népességfogyás kikényszerítésére. A magyar nép eljutott odáig, hogy nem ismeri fel saját érdekeit. Ennek bizonyítékaként említette a 2004. december 5-i népszavazást. "Az elszakított nemzetrészek magyarjainak lelki állapota sokkal egészségesebb az anyaországban élő lakosságénál" - mondta.

Mikola István volt egészségügyi miniszter, rövid beszédében az önészlelés által lehetővé váló felelősség fontosságát hangsúlyozta. "Felelősek vagyunk önmagunkért, s ha ez a felelősség nemzeti szinten jelenik meg, az nemzetépítő erővé válik." Legnagyobb problémaként említette a neoliberalizmus által elfojtott identitást, szolidaritást, családot és hitet.

A nyugdíjba vonult nagyváradi római katolikus püspök, Tempfli József, egy kétezer éves latin közmondást idézett: "Ha sokan összetartunk, mindent elérhetünk. De ha egyenetlenkedünk, mindent tönkretehetünk."

Szöőr Anna, az Október 23. Alapítvány elnöke minden baj okozójának a posztkommunista kormány regnálását látja. A vörös devianciával szemben az Isten, haza, család hármasságát jelölte kiútként.

Székelyhidi Ágoston író, irodalomtörténész, a magyar nemzet közösségi állapotát, a mai magyar értékrendet, valamint a magyar konzervativizmust boncolgatta előadásában. "Hitelességre kell törekedni, elszámoltatni azokat, akik elvonták a nemzettől az önrendelkezést" - jelölte ki az utat a morális válságból.

Zárszavában Tőkés László a csángó kérdés megoldására bejelentette egy alapítvány létrehozását, melyet az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács mellett a Barankovics Alapítvány, az Október 23. Alapítvány és a Fidesz is támogat. "Nem engedhetjük, hogy csángóföldön genocídium menjen végbe" - szögezte le a püspök.

A konferencia végén a székház belső udvarán leleplezték a totalitárius diktatúrák áldozatainak emlékére elhelyezett márványtáblát. Megyénkből koszorút helyezett el Szólláth Tibor, Székelyhidi Ágoston, valamint Suba László.

Nyírő Gizella

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr46892505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása