HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A nemzeti öntudat felébredésének napja

Kisgazda 2009.10.27. 05:48

Az egymásra találás, az eszmélés és a nemzeti öntudat felébredésének napja volt 1956. október 23. - jelentette ki Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület-Kisgazda Polgári Szövetség országos elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezető-helyettese Nyírbogáton pénteken. Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke pedig arról szólt, hogy új nemzeti egység kell, amelynek jelszava: márciustól újra kezdjük.

Dr. Turi-Kovács Béla
Az '56-os forradalmár több mint háromszáz ember előtt emlékezett a forradalom és szabadságharc napjaira a szabolcsi településen. Beszédében elmondta: október 23-án a magyar történelem fontos fordulópontjához érkezett. Aki átélte ezt a napot, "nem lehet többet más, mint magyar ember, nem doboghat másként a szíve, mint magyarul".

Turi-Kovács Béla szerint október 25. az igazi, meztelen valóság, "a gyilkosok megjelenésének napja" volt, akik után a harag és a gyűlölet időszaka következett az országban.

"A golyózáporban kellett rádöbbennünk arra, hogy ebben az országban éltek velünk együtt a gyilkosok. Azok, akik nem tudják megbocsátani, hogy magyarok akarunk lenni, és úgy akarunk élni, ahogyan azt őseink, atyáink ránk hagyták" - mondta a forradalmár, aki a történelem szörnyű, soha nem feledhető dátumának nevezte e napot.

Nem szabad gyűlöletnek lenni a szívekben, mert az mindent megöl: azt is, akit gyűlölünk, és elpusztít minket is - fogalmazott Turi-Kovács Béla, aki szerint a forradalom igazi tanulsága a közös folytatásban, a közös jövő ígéretében van. Ez az idő jövő tavasszal jöhet el, "ha nem erre készülünk, akkor 56-ot nem ünnepeljük, csak siratjuk" - tette hozzá a kisgazda politikus.

Dr. Kövér László
Kövér László, Fidesz Országos Választmányának elnöke, országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy 1956. október 23. a kicsúcsosodása volt annak a tragikus, kitartó küzdelemnek, amelyet a magyar nemzet folytatott a szabadságáért, a méltóságáért és a hitéért. A forradalom nem ért véget november 4-én, de még az 1989-es rendszerváltással sem, hiszen azok, akik korábban gumibottal és börtönnel fenyegettek, ma "pénzzel, csalással igyekeznek félelmet kelteni" - mondta.

Újra kell építeni a lelkeket, a közösségeket és az országot, de ehhez új nemzeti egységre is szükség van, amelynek jelszava: márciustól újra kezdjük - tette hozzá Kövér László.

A fideszes politikus részt vett pénteken a tyukodi ünnepségen is, ahol tisztelgett a forradalom áldozatai előtt, majd felavatta az 1951-ben a községből kitelepített, meghurcolt áldozatok emlékére készített emlékművet.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr871477924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása