HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Megemelkedhet a hiányosan táplált gyermekek száma

Kisgazda 2009.10.16. 13:44

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium adatai szerint 369 ezer gyermek részesül valamilyen kedvezményes étkeztetésben, ebből 204 ezer gyermek ingyen étkezik. Azonban az önkormányzatokat is érintő kormányzati megszorítások következtében végveszélybe kerülhet a rászoruló gyermekek kedvezményes étkeztetése. Ugyanis kormányzati elképzelések alapján harmadára csökkentenék a rászorulók ingyenes étkeztetésére szánt támogatást.

A rászorulók ingyenes étkeztetését eddig 60 %-os arányban az önkormányzatok míg 40 százalékát az állam biztosította , amelynek mértékét most kívánja csökkenteni a kormányzat. Amennyiben a Bajnai-kormány csökkenti az állami rész mártékét a rászoruló gyermekek étkeztetésében akkor tömegesen maradhatnak meleg tápláló étel nélkül az érintet gyermekek, mivel a gyermekek szülei nem lesznek képesek kifizetni szomorú szociális körülményeik miatt gyermekeik ebédjét és a folyamatos megszorításokat elszenvedő önkormányzatok se tudnak majd segítséget nyújtani ezen gyermekek étkeztetésének biztosítására. Ennek következtében a duplájára fog emelkedni a hiányosan táplált gyermekek száma Magyarországon.

Álláspontunk szerint semmilyen közgazdasági mutató nem indokolhatja azt, hogy rászoruló gyermekek étkeztetése és egészséges fejlődése kerüljön végveszélybe. Mi kisgazdák úgy gondoljuk, hogy itt az ideje a kormányzati cselekvésnek a gyermekszegénység felszámolása érdekében. Nem engedhető meg, hogy tovább emelkedjen a hiányosan táplált gyermekek száma!

A Kisgazda Polgári Egyesület és a Kisgazda Ifjúsági Tagozat követeli Bajnai Gordon miniszterelnöktől és az őt támogató parlamenti többségtől, hogy biztosítsák továbbra is a rászoruló gyermekek ingyenes étkeztetését és kezdődjön el végre a Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Program nemes célkitüzéseinek megvalósítása.

Kékesi Márton
Kisgazda Polgári Egyesület
elnökségi tagja

Harangi Fülöp
Kisgazda Ifjúsági Tagozat
ügyvezető alelnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr31454117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása