HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A kisgazdák felkészülése az országgyűlési képviselőválasztásra

Kisgazda 2009.10.12. 13:10

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye vezetői tanácskoztak a választási felkészülés jegyében Kerekegyházán, egyúttal értékelték az egész ország számára súlyos veszélyeket rejtő szocialista költségvetést. "Az ország gazdasága, pénzügyei és állami intézményei háborús pusztítás nyomait viselik magukon. Azt a többséget, akik nem látják a kiutat, fel kell rázni, utat kell mutatni nekik az ország reménytelen helyzetéből - mondta a Fidesz országos választmányának elnöke az értekezletet követő lakossági fórumon.

Dr. Turi-Kovács Béla

"A Bajnai-csomag tönkreteszi a magyar vidéket" - címmel tartott lakossági fórumot Kerekegyházán a Fidesz és a Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetségpárt (Kisgazdák).

Turi-Kovács Béla, a Kisgazdák elnöke úgy fogalmazott: jelenleg az ország kifosztásának beteljesülése zajlik. "Ez a magyar költségvetés arról szól, hogy mindent elvonni amit még el lehet. Tartalékolni sok százmilliárd forintot ilyen adósságállomány mellett arra, hogy az utolsó pillanatban még osztogatni lehessen, hogy akit még lehet, azt meg lehessen téveszteni.".

A jövő évi költségvetés tervezetét röviden úgy jellemezte a polgári kisgazdák vezetője, hogy az "nyolcéves kifosztásunknak a beteljesülése". "Úgy fogunk kormányra kerülni, hogy egy kifosztott kasszával állunk szemben, de akkor is talpra tudjuk együttes erővel állítani az országot".

Dr. Kövér László

Dr. Kövér László, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Országos Választmányának elnöke is lesújtó képet vázolt: " Ilyen rossz helyzetben, ilyen reménytelennek tetsző helyzetben már nagyon régen volt Magyarország, mint amilyenben most van. (...) nagyon össze kell szedni minden erőnket energiánkat ahhoz, hogy ebből ki tudjunk kecmeregni, de ahogy a két világháborút követő időszakban, most is azt tudom mondani, hogy nincsen más választásunk. Azt a többséget, akik nem látják a kiutat, fel kell rázni, utat kell mutatni nekik, reményt kell ébreszteni, mert csak összefogással lehet kilábalni az elmúlt nyolc év alatt tönkretett ország szinte reménytelen helyzetéből" - mondta a Fidesz Országos Választmányának elnöke.

Kövér László hangsúlyozta: nincsen más választás, az érzelmeket félretéve, hideg fejjel kell elgondolkozni azon, hogyan tudunk összefogással változtatni a jelenlegi állapotokon.

Kövér szerint az elmúlt időszak legnagyobb bűne, hogy 2002 óta azt a hitet vették el az emberektől, hogy van értelme vállalkozásba fogni, gyereket vállalni. "Azt tudom ígérni, azon leszünk, hogy mindenkinek megadjuk a lehetőséget, hogy értelmes munkával hozzá tudjon járulni ennek az országnak az újjáépítéséhez.".

A jelenlevők egyetértettek abban, hogy kormányra kerülésük esetén üres kasszával kell szembenézniük. Azonban kitartottak amellett, hogy összefogással ki lehet lábalni ebből a nehéz helyzetből, ahogy tette azt az ország Trianon, vagy a második világháború után.


(kpe.hu hírösszefoglaló, forrás: MTI,MNO, fidesz.hu,Echo Tv)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr861444638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása