HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Bemutatkozott a békési FIDESZ vezetősége

Kisgazda 2009.10.07. 12:50

Ma sajtóreggelin látták vendégül a média képviselőit Dánfokon az elnökség tagjai.
 
 Bemutatkozott a békési FIDESZ vezetősége
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Erdős Norbert országgyűlési képviselő mutatta be ma a tisztújítás utáni vezetőséget a sajtó képviselőinek. Csíbor Géza tanár, Blaskovits Péter gazdasági szakember, Dr Hajdú Anikó fogszakorvos és Dr Varga Péter ügyvéd mindannyian a békési szervezet tagjai és egyben az elnökség tagjai is.

Erdős Norbert bevezetőjáben kitért arra, hogy az EP választáson a Fidesz Békésen az országos átlagnál is jobban szerepelt.

A képviselő elmondta, hogy a tisztújítás után választókörzetében 10 településen működik FIDESZ alapszervezet, egyedül Kétsopronyban nincs, ugyanakkor itt érték el a szavazatok legmagasabb arányát az EP választáskor, amikor is 75, 83% -sikerült szerezni a voksoláson.

Az elnökség tagjai ezután egyenként - saját szakmájuk szempontjából - értékelték a jelenlegi helyzetet. Csibor Géza a pályázati rendszerek hatékonytalanságáról beszélt, illetve az integrált oktatás katasztrófális hatásairól, melynek keretében nem csak a diákok nem kapnak megfelelő képzést, de újabb pedagógus állások szünnek majd meg.

Dr Hajdú Anikó véleménye szerint Békésen gyermektől a felnőttig folyamatosan lefedett az orvosi ellátás, amely nem küszködik még az elvándorlás okozta betöltetlen praxisok miatt, de olyan új társadalmi rétegek jelennek meg segítséget kérve a szociális ellátórendszertől, amely nincs ennek kezelésére felkészítve.

Blaskovits Péter a jövő évi elvonásokkal kapcsolatban kifejtette, hogy előzetes kalkuláció alappján mintegy 100-150 milliós elvonással kell, hogy számoljon a város költségvetése, de úgy látja, a beruházásokat nem kell emiatt leállítani, meg fog a fürdő is épűlni

Blaskovits türhetetlennek tartja, hogy kisgyermekek éhezzenek az elvonások és a tervezett gyermekétkeztetési állami finanszíroszás drasztikus megkurításával - erre megoldást kell találni.  

Erdős Norbert kérdésre válaszolva elmondta, hogy a bűnözés kezelésére nem vörös vagy magyar gárda kell, nem újabb településörség, hanem erős rendőrség, amely jelenlegi gondjai miatt az MSZP-ét terheli  felelőssége A képviselő információi szerint jelenleg 3000 rendőrrel van kevesebb a rendszerben.  

www.bekesmatrix.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr951433852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása