HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Mindent lopnak a tanyákról, ami mozdítható

Kisgazda 2009.07.30. 22:21

Mezőőrség felállítását szorgalmazzák a külterületeken élők. Az ok egyszerű, nem érzik magukat biztonságban. A tanyákon, ingatlanokban megszaporodtak a betörések, a tettesek éppen úgy lopnak jószágot, terményt, mint a tetőről cserepet.

Tavaly kezdődött birkalopással, majd kétszer kivágták a kerítést és még a sáros munkásruhámat is elvitték, aztán leszedték a gyümölcsöt, elvitték a diómat kaskástól, de még a zöld paradicsomot is ellopták - sorjázta az elmúlt egy év történéseit Szilágyi János, környékbeli lakos. Béres Imréné pedig folytatja.

- Az Eleki úton szinte minden tanyáról loptak, a tettes pedig sosincs meg. Egyszerűen ellopják a tetőt a fejünk felül. Az ember már úgy alszik, hogy azt figyeli merre ugat a kutya, mikor kinél van valami idegen.
A panaszok sorát Árgyelán Mihályné folytatja, akinek legutóbb a kerékpárját lopták el, amikor éppen temetésen volt.

- Én tizenkét éve lakom az Eleki úton, de mindig azt mondtam, hogy nem félek, mert errefelé képtelenség, hogy betörjön valaki. Mára megváltozott a véleményem. Volt aki, a házam előtt akart lerakni szemetet, amikor pedig felírtam a rendszámát, megfenyegetett, hogy kiírtja a családomat.

Mindez a mezőőrség felállítása kapcsán megtartott sajtótájékoztatón hangzott el, ahol a politikusok részéről Balogh Lajos, a helyi kisgazdák vezetője, és Alt Norbert fideszes önkormányzati képviselő volt jelen.

- Egyre szaporodnak a környéken a bűncselekmények, erre szeretnénk megoldást találni. Sajnos olyan eset is előfordult, hogy a sértett még annak az autónak a rendszámát is felírta, amelyikben a vélhető tettes ült, de mégsem történt előrelépés az ügyben. Több helyen látták, hogy szekérrel loptak, ez is nagy segítség lehetne a nyomozás során. A szénák és bálák lopása is elszaporodott az utóbbi időben. Arra mindenképpen szeretném felhívni a helyiek figyelmét, ha véletlenül tetten érik a tolvajokat, ha csak tehetik fotózzák le őket távolról - emelte ki Balogh Lajos.

A mezőőrség felállításától a nagyobb biztonságot várják a helyiek.

- Ez az állapot tovább nem tartható, ezért a mezőőri szolgálat mihamarabbi felállítását szorgalmazzuk. A rendszer kidolgozása most zajlik, négy mezőőr állna munkába. Erről várhatóan a szeptemberi képviselő-testületi ülésen tárgyalni fogunk, a jobboldali frakció ezt az előterjesztés mindenképpen támogatni fogja. A mezőőrség részben állami, részben önkormányzati finanszírozású, és egy jelképes összeggel a tulajdonosok is hozzájárulnak majd a működéséhez. Sajnos a lopások nem csupán a külterületekre jellemzőek, a városban is elszaporodtak a rongálások. Szeretnénk a közterületfelügyelők számának növelésével, egy alternatív biztonsági rendszert kiépíteni - hangsúlyozta Alt Norbert.

(gyulanet.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr91278584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása