HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A Fideszes kisgazdák is nemet mondanak az SPS-re

Kisgazda 2009.07.18. 04:11

A Kisgazda Polgári Egyesület sajtóközleménye

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség frakciójában helyet foglaló kisgazda képviselők a kezdetektől fogva ellenezték a támogatást a tényleges termeléstől elválasztani kívánó SPS-rendszer bevezetését. Dr. Turi-Kovács Béla, a KPE-KPSZ országos elnöke kisgazda képviselőtársaival együtt sajtótájékoztatók és parlamenti felszólalások révén eddig is hangsúlyozta: a polgári kisgazdák nemet mondanak az SPS-rendszerre.

Az SPS-rendszer bevezetése hátrányosan érintené a magyarországi birtokszerkezetet, megkárosítaná a földjeiket bérbe adó gazdákat, elértéktelenítené a termőföldek nagy részét, és a hazánknak szánt EU-s agrártámogatások jelentős részét külföldiek kezébe játszaná át.

A polgári kisgazdák továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy a külföldiek földszerzése valamint a nagybirtok továbbterjeszkedése azonos mértékben elutasítandó, ezért minden lehetséges módon fellépnek annak megakadályozására, hogy a termőföld külföldi tulajdonba, vagy a nagybirtok kezére jusson.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr631252545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása