HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Bontani kell a tanyasi házat, mert ellopták a tetejét

Kisgazda 2009.07.06. 19:34

Soha nem gondolta volna Hack Ferenc, hogy egyszer majd azért kell elbontani a tanyát, ahol még gyermekként ő is nevelkedett, mert egyszerűen széthordják. Pedig így történt, legutóbb az összes cserepet és az egész tetőszerkezetet eltüntették a tanyán álló házról. Lopások eddig is voltak, de ez volt az utolsó pont, amikor azt mondta a tulajdonos, hogy nem éri meg fenntartani az épületet. A környéken nem ő az egyetlen, akit kiraboltak.

 Már csak néhány napig áll az épület Hack Ferenc tanyáján, néhány hete ugyanis az összes tetőcserepet és a tetőszerkezetet is ellopták róla, sőt a házban lévő két cserépkályhát is szétverték a vasajtókért. Ezek után úgy döntött lebontja az épületet, noha ezernyi emlék köti hozzá. A tulajdonos nem él kint, így történhetett meg a rablás a Gyula és Elek közötti tanyán.

- Fájdalmas látvány volt, amikor egyik reggel jövök ki és látom, hogy egyetlen cserép, sem maradt a ház tetetjén. Valószínűleg szekérrel vitte el a társaság, akik már korábban felmérhették a terepet. A rendőrségen persze azonnal feljelentést tettem, eddig azonban még nem értesítettek arról, hogy bármilyen nyomra bukkantak volna.

 Nem hittem, hogy valaha is így kell megválni ettől az épülettől, hiszen apai örökség volt, itt nőttem fel, ezért is igyekeztünk mindig karban tartani. Többször voltak kisebb-nagyobb lopások, de most  kénytelen voltam arra a döntésre jutni, hogy el kell bontani, az épületet hiszen ha újra cserepezném, valószínűleg újra ellopnák. Egy biztos, amikor én fiatalabb voltam, sokkal nyugodtam élete volt a tanyasi embernek - panaszkodik a tulajdonos.

 Nem ő az egyetlen, aki szerencsétlenül járt az elmúlt hónapokban, a betörések rendszeresek a környező tanyákon. Balogh Lajosnak, a helyi kisgazdák vezetőjének is gyakran panaszkodnak a mezőgazdaságban élők.

- Van akitől terményt, jószágot, munkagépeket lopnak. Az elmúlt hetekben is több vállalkozó panaszkodott, hogy szinte képtelenek megvédeni magukat és az értékeiket. A mezőgazdaságban élők egész évben kemény fizikai munkával dolgoznak azért, hogy megteremtsék a mindennapokhoz szükséges élelmiszert, anyagi javakat. Egy-egy rablás a csőd szélére sodorhatja őket, amit semmiképpen sem szabadna megengedni. 

(gyulanet.hu)  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr51230478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása