HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Nemzeti Zarándoklat: a privatizációs ügyek felülvizsgálatát követelik

Kisgazda 2009.06.20. 20:16

Vizsgálják felül azokat a privatizációs ügyleteket, amelyek során a mindenkori kormány túllépett alkotmányos hatáskörén – követelték a Nemzeti Zarándoklat szervezői szombaton a zarándoklat végállomásán a budapesti 56-osok terén.
 

Galéria megtekintése Nézze meg képgalériánkat!

A követelések között az is szerepel, hogy a Nemzeti Földalap földvagyonából csak a helyi gazdálkodók részesüljenek, a vízellátás és a közművek maradjanak nemzeti közösségi tulajdonban, illetve, hogy a környezetszennyezést adóztassák meg, míg a munkát terhelő adókat mérsékeljék. „A politika becsületének helyreállítása érdekében” többek között azt követelik, hogy növeljék a döntéshozók személyi felelősségét, tegyék nyilvánossá a döntési folyamatokat. Továbbá kiállnak a határon túl élő magyarok kollektív jogai mellett, valamint társadalmi vitát szeretnének a választási törvény reformjáról.

Köteles László, Komlóska polgármestere, a zarándoklat egyik szervezője úgy fogalmazott: mi polgármesterek és önkormányzatok értékeket képviselünk, az embereket és a természeti kincseket, „ezek azok az értékek, amikért mi küzdünk, ezek a kincsek ne jussanak ki a nemzetünk hatalmából”.

Bencsik János, Tatabánya fideszes polgármestere szerint helyre kell állítani a régi, évszázados kapcsolatokat, le kell bontani a jogszabályi falakat annak érdekében, hogy a falu és a város gazdasági érdekközössége ismét megteremtődjék. A polgármester úgy fogalmazott, „el kell döntenünk: örök célokkal kívánunk zarándokolni a nemzet útján, vagy ilyen-olyan célocskákkal lődörögni és sehová el nem jutni”.

A megmozdulást a zempléni Pálháza és Komlóska polgármestere kezdeményezte. A résztvevők gyalog indultak el június 10-én Pálházáról, 11-én Komlóskáról, 12-én Ópusztaszerről, 13-án Pannonhalmáról, 17-én pedig Balassagyarmatról. A csatlakozók stafétaszerűen, tehát szakaszonként egymást váltva értek el a fővárosba. A résztvevők a fővárosban a Bazilikánál találkoztak szombaton délelőtt, ahol közös imádságot követően, mintegy ötszázan az Andrássy úton haladtak tovább az 56-osok terére. Útközben a települések zászlóit, feszületet és nemzetiszínű zászlókat tartottak a magasba, illetve egyházi és Kossuth-nótákat énekeltek.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr501197518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása