HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Tiltakozás a borravaló megadóztatása ellen.

Kisgazda 2009.06.04. 02:49

A gyulai vendéglátósok is tiltakoznak a borravaló megadóztatása ellen - nyilatkozott a helyi vendéglátosok nevében Balogh Lajos, a Békés megyei KPE alelnöke.

Sajtóértesülések szerint a borravalót és a szervízdíjat is megadóztatná a kormány 2010-től. A tervek szerint az eddig adóalapot növelő, de adóterhet nem viselő járandóság után 17 vagy 32 százalékos személyi jövedelemadót kellene fizetniük a pincéreknek. A gyulai vendéglátósok legtöbbje tiltakozik a borravaló megadóztatása ellen.

A borravaló egy minimális tétel az adózás szempontjából, a kisebb vendéglátóhelyek alkalmazottai általában minimálbérre vannak bejelentve, manapság pedig egyre csökken a borravaló mértéke. A vendéglátósok azt sem igazán értik, hogy ezen az elven a többi borravalós szakma művelőit miért nem adóztatják meg - fogalmazta meg a helyi vendéglátósok véleményét Balogh Lajos, aki korábban a napi standolás elleni aláírásgyűjtés egyik kezdeményezője volt a megyében. - Akkor 2500 aláírást gyűjtöttünk össze, és sikerült rábírni a kormányt az intézkedés visszavonására. Jelenleg havonta egyszer kell standolni a vendéglátósoknak.

(gyulanet.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr131177982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása