HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Olcsón magyart, minőségit – hétvégén Magyar Gazdák Piaca

Kisgazda 2009.05.22. 20:29

Lassan vége a tavasznak, így egyebek mellett igazi gyümölcskülönlegességekkel érkeznek e hétvégén a termelők a Magyar Gazdák Piacára. A gazdák kínálata sokszínű: ezúttal nem csupán friss árut – húst, zöldséget, gyümölcsöt és egyéb élelmiszert – hoznak, a kertészkedéstől sem visszariadó piacra járók a kiváló minőségű növények palántáit is beszerezhetik. S mindezt hihetetlenül olcsón.

Mintegy két évtizede – az MDF-piacok hagyományát folytatva – a magyar gazdák saját termékeikkel jelentkeznek több budapesti közterületen, piacon, a vásárlók nem kis örömére. Május 23–24-én jön el a legközelebbi olyan alkalom, amikor kiváló ízekkel, minőségi magyar termékekkel, alacsony árakkal találkozhat a piacra járó vásárlóközönség – a Szövetség az Élő Tiszáért (Szövet) egyesület szervezésében.

Vegyük is sorra a Komjádi uszoda előtti területre (szombat), illetve a Sashalmi Piacra (vasárnap) érkező magyar élelmiszerek kínálatát, amit személyesen a termelőktől vásárolhatunk meg.

Nagy szemű nagykörűi „bigaro” cseresznye kilója már 500 forintért, földieper 700-ért kapható, extra nagy méretű nyíregyházi alma 130 forintért mosolyog a vevőkre. Az édes körte kilójához 300 forintért juthatunk hozzá, de választhatunk a 100 százalékos, ötliteres kiszerelésű préselt almalevek bőséges kínálatából 1400-1600 forintos áron. A további feldolgozott termékeknek is szinte csak a képzelet és a kosár mérete szab határt: lekvár, méz, aszalt gyümölcsdesszertek színesítik a gazdák standjait.

Paradicsom, paprika? Nem csupán a pirosló és sárga terményt vásárolhatjuk meg; 80 forintért ezek poharas palántáit is elvihetjük. Kapható továbbá magyar termelőcsalád nemesített burgonyája is.

S hogy ne csak a növényekről essék szó: a Szövet útjára indította „Hogy én libát?” elnevezésű akcióját, melynek részleteiről, híreiről és az utóbbi hetekben a média érdeklődésének középpontjába került állat feldolgozott „formájáról” a szervezet weboldalán tájékozódhatnak a vásárlók. A Szövet egyúttal – a civil kezdeményezéseket összegyűjtve és felkarolva – nyári tiszai és balatoni táborokat is hirdet, legyen az gyalogos, vízi vagy kerékpáros kikapcsolódás. Mindezt, és még ennél is sokkal többet kínál e hétvégén a Magyar Gazdák Piaca.

<

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr541138066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása