HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Turi-Kovács: Kitörési pont a 6 millió hektár termőföldünk

Kisgazda 2009.04.20. 02:38

Magyarország számára egy igazi kitörési pont az ország hatmillió hektárnyi termőföldje – fogalmazott Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke. Turi-Kovács szerint nem a gyorsan odébb álló külföldi gyártókat kellene támogatni. 

Mint mondta, számukra egyértelmű, hogy az országnak saját lehetőségeire kell támaszkodni, mert hiába hoznak külföldi tőke segítségével autóalkatrész-, vagy autógyárakat, azok – ha a gazdasági helyzet úgy hozza – rekordsebességgel távoznak. A szövetség országos elnöke kifejtette, hogy a következő választások után reményeik szerint felálló polgári kormánynak meg kell erősítenie a kis és középbirtokokat, létre kell újra hozni a magyar feldolgozóipart és meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a felvásárlás is magyar kézbe kerüljön.

Aláhúzta, nemcsak programja, hanem hosszú távú stratégiája is van a Fidesz Magyar Polgári Szövetségnek, amelynek ők maguk is tagjai. Beszélt arról, hogy fontosnak tartják egy szociális földprogram elindítását, mert a válságot nem lehet adócsökkentéssel megoldani, hiszen, ahol nincs munka, nincs adófizető sem. Szerintük az önkormányzatoknak földterületet kell biztosítani, hogy azok megélhetéshez segítsék az állástalanokat. A madocsai fórumon előbb a kisgazda egyesület dél-dunántúli régiójának megyei elnökei tanácskoztak, majd helyi és környékbeli gazdákkal, érdeklődőkkel vitatták meg a problémákat.

(teol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr291075306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása