HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Felhatalmazás nélkül

Kisgazda 2009.04.01. 23:40

Az MSZP tisztujító kongresszusán megtörtént az amit a társadalom többsége a balatonőszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után egy emberként várt azaz Gyurcsány Ferenc bejelentette lemondását. De lemondását nem a köztársasági elnöknek nyújtotta be, ahogy az fejlett európai demokráciákban szokás, hanem a választópolgárokat megkerülve az álellenzéki SZDSZ-el folytatott tárgyalásokat az MSZP majd több miniszterelnök-jelölt elvérzését követően került megnevezére az a ember akit a két párt a konstruktív bizalmatlansági inditvány intézményével kíván a miniszterelnöki pozicióba emelni.

A két párt számára az új miniszterelnök-jelölt személye a garancia arra, hogy legalább még egy évig a szocialista és szabaddemokrata holdudvar részesüljön az uniós támogatások jelentős részéből. Azonban bizonyossá vált már az is, hogy az SZDSZ zsaroló potenciálja erősen megnövekedett, mivel kormányozni törvényeket alkotni az MSZP az SZDSZ nélkül nem tud.

Közben az új miniszterelnök-jelölt Bajnai Gordon egyértelművé tette, hogy a rövidesen megalakuló Bajnai-kormány brutális megszorításokba neoliberális ámokfutásba kezd, amelynek legfőbb áldozatai a nyugdíjasok, a családosok és a munkavállalók lesznek. A Bajnai-csomag részletei még homályosak, de sajtóhírek szerint a megszorító intézkedések hatásai olyan dermesztőek lesznek amelyhez képest a Bokros-csomag csak kedélyes pénzosztásnak tűnik majd.

Bajnai Gordon a tervezett intézkedéseivel egy teljesen új programot hírdet meg, amelynek megvalósításához nincsen társadalmi felhatalmazása. Másrészt a csomag hatására egyre több ember kerül  hamarosan mélyszegénységbe kilátástalan társadalmi helyzetbe. Ennek alapján egyértelmű az, hogy a Bajnai-csomag nem megoldja, hanem éppen súlyosbítani fogja a társadalmi és gazdasági problémákat.

Ma a társadalmi és gazdasági problémák mihamarabbi felszámolására van szükség, amelynek egyik leghatékonyabb eszköze az előrehozott választások megtartása. Magyarországnak nincsen szüksége arra, hogy a bukott kormányzati elit egymás között egyedi alkuk következtében határozza meg, hogy mi legyen az országgal. Ugyanis bukott politikusokkal csak a bukott politikát lehet folytatni, mivel tényleges kormányzásra a problémák felszámolására képtelenek.

A bukott politikusok között ma egyetlen egy cél lebeg egyetlen egy leküzdendő probléma van az előrehozott választások elkerülése. Ennek érdekében cserélték le az egyik bukott politikust egy másik bukott politikusra. Ugyanis Bajnai Gordont is igen súlyos felelősség terheli  az évek óta tartó kormányzati semmittevésért, amely oda jutatta az országot ahol most van.

Az országnak nem bukott politikusok részvételével megalakuló kormányra van szüksége, hanem új irányra valódi változásokra legitim társadalmi felhatalmazást élvező erős kormányzatra, amely képes a hitelesség, a kiszámíthatóság és a gazdasági stabilitás megvalósítására. Ennek alapfeltétele pedig nem más, mint az előrehozott választások megtartása.

Harangi Fülöp

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr941040920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bajnai Gordon 2009.04.02. 08:05:57

Én ezt nem értem. Miért nem vagyok én elég jó nektek?

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.02. 10:55:26

Figyelj a vesszőkre.

Bajnai meg - nagyon helyesen - az inaktívaktól venné el a lét, ha a komcsik bele nem szarnak a ventilátorba.

A poszt alapján az az érzésem, hogy magad sem tudod, mi lenne a helyes, csak azt érzed, hogy bármi, amit az mszp produkálni tud, kevés. Nos, ha Gordon végig tudja vinni a programját, és csökkenteni a munkára rakódó adóterheket, úgy, hogy közben egyetlen létfontosságú állami tulajdonban lévő intézményt sem privatizál, akkor 2010-ben rájuk fogok szavazni.

staropramen 2009.04.02. 11:43:56

Még egyetlenegy gazdasági problémát sem oldottak meg pusztán előrehozott választások megtartásával.Szinte már szánalomraméltó az az állítás amely szerint a -vélhetően győztes- Fidesz puszta kormányra kerülésével a bajok önként maguktól megoldódnak. Ezt feltételezni finoman szólva naivitás, kissé durvábban meg szándékos parasztvakítás.Ön úgy tűnik írástudó. Vagy végtelenül naív(amit nem hiszek), vagy szimplán nem mond igazat.E nézet hirdetőinek szellemi képességeiről inkább most ne beszéljünk.

A bukott politikusokról meg csak annyit, hogy OV is többszörösen bukott politikus, Önök pedig( kisgazdák)szintén . Cseréljünk eben gubát?

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.02. 12:31:50

@staropramen: OV, jól csinálta, amíg kormányon volt, de sajnos a hitelből osztogatással nem tudott versenyezni. Érted?

staropramen 2009.04.03. 08:53:56

@bocko
nem minősítettem azt amit OV csinált, de aki 2 választást elbukott azt talán joggal nevezhetem bukott politikusnak.A kisgazdik meg mindent elbuktak amit csak lehetett, most ne osszák az észt.

staropramen 2009.04.03. 13:20:16

@Bocko: csak ismételni tudom"nem minősítettem azt amit OV csinált"
Azon meg kár vitázni, hogy bukott politikus-e az aki két választást bukott el, illetve azok akik pártjukat, székházukat, komoly választói tömegüket elveszítették, és ma már csak másodosztályú kabarétréfákban kerülnek elő.

staropramen 2009.04.03. 13:20:17

@Bocko: csak ismételni tudom"nem minősítettem azt amit OV csinált"
Azon meg kár vitázni, hogy bukott politikus-e az aki két választást bukott el, illetve azok akik pártjukat, székházukat, komoly választói tömegüket elveszítették, és ma már csak másodosztályú kabarétréfákban kerülnek elő.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.03. 15:21:33

@staropramen: Ne fáraszd magad azzal, hogy arra reagálsz, amit írtam, én se fárasztom magam azzal, hogy bővebben kifejtsem. Kár beléd.
süti beállítások módosítása