HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

24 millió költségtérítésre

Kisgazda 2009.03.20. 03:18

Szili Katalin másfél milliós elnöki fizetése, állami lakása és autója mellé vette fel az óriási pénzt.

Szili Katalin házelnökként 24.117.600 forint költségtérítést vett fel 2002 óta számla nélkül - számították ki a Magyar Hírlap munkatársai. Ez a hatalmas összeg azért is több mint érdekes, mert az Országgyűlés elnöke, pécsi országgyűlési képviselő - miközben Pécsett van lakása - a magyar adófizetők pénzéből fenntartott budai rezidencián lakik. Emellett a Köztársasági Őrezred által biztosított állami autóval, sofőrrel jár, tehát benzinköltsége sincs. Szili Katalin havonta 1.507.350 forintot keres. Pártja hivatalos jelöltjeként indul neki a május 10-i időközi pécsi polgármester-választásnak.

"Helló, Pécs!" - ezzel a szlogennel kampányol Szili Katalin, az MSZP polgármesterjelöltje Pécsett. Az üdvözlet azért furcsa, mert a politikus 1998 és 2008 között mintha elfelejtette volna az Országgyűlésben a várost. Pécs nevét mindössze nyolcszor ejtette ki tíz év alatt a felszólalásaiban. A Baranya megyei politikus Baranyával is mindössze két beszédében foglalkozott, a "Baranya" szót is csak hatszor ejtette ki.

Szili Katalin 1994 óta a pécsi 2-es választókerület egyéni országgyűlési képviselője. A politikai vitákból eddig magát ügyesen kivonó politikus 2002-től az Országgyűlés elnöke, az ezt megelőző ciklusban alelnök volt. A politikai vitákban sem vett részt. Az elmúlt időszakban viszont - ha nem ő vezette az aktuális ülést - minden gyurcsányi megszorító intézkedést megszavazott. A pécsi Fidesz ezért úgy véli: Szili Katalinnak nem hellót kellene mondania a pécsieknek, hanem azt, hogy "bocsánat".Emlékeztetnek: igennel voksolt az adóemelésekre, az energiaár jelentős növelésére, a családok helyzetének súlyosbítására. Közleményükben azt írták: Szili csak most akar megszólalni a Tubes-ügyben, a helyi népszavazáson részt sem vett, és nem szavazott a parlamentben a lokátorépítést a HM-nek megkönnyítő jogszabályok ellen. Viszont a Gyurcsány Ferenc által vezetett MSZP helyi képviselői minden pécsi nyakába fejenként több mint kétszázezer forint adósságot varrtak.

A helyi Fidesz szerint a pécsi idősek és közalkalmazottak nem szeretnék, ha Szili Katalinék elvennék a 13. havi nyugdíjukat és fizetésüket, és elutasítják Sziliék áfaemelését is, mert az növeli a távfűtés, a villany, a gáz, az élelmiszerek, az utazás, a tankönyvek és a szolgáltatások árát.

Az ellenzéki párt azt követeli Szili Katalintól: ő és párttársai kérjenek bocsánatot a pécsiektől, mert mindent működésképtelenné tettek a városban, de úgy privatizáltak, hogy a saját magánvagyonuk látványosan gyarapodott. Közölték: nem szeretnék, ha megismétlődne a 2006-os hazugságsorozat, hiszen akkor a szocialisták megígérték a panelprogramot, de az idei költségvetésből már törölték.

Szili Katalin fideszes ellenfele Páva Zsolt volt polgármester lesz a május 10-i választáson.

(Magyar Hírlap)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr581013296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása