HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Kiskőrösön ünnepeltek a Kisgazdák

Kisgazda 2009.03.17. 01:41

Az ország minden részéből érkeztek meghívott kisgazdák Kiskőrösre, hogy Petőfi Sándor szülőházánál ünnepeljenek, majd közösen megvitassák az ország, a Kisgazdák jövőjét.

Az ünnepi megemlékezés előtt Szíki Károly színművész mondta el Petőfi Sándor: A XIX. század költői c. versét. Az ünnepi megemlékezésen jelen voltak a különböző megyék kisgazda vezetői, kisgazda országgyűlési képviselők, és Font Sándor, a Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának elnöke.

A megjelenteket Domonyi László, a város polgármestere üdvözölte, kifejezte örömét, hogy a Szövetség Kisgazdái Kiskőröst, Petőfi szülővárosát választották a közös ünneplésük színhelyének.

Az ünnepi megemlékezés szónoka Dr. Turi-Kovács Béla, a Kisgazdák elnöke, többek között elmondta: "az egész világot sújtó válság Magyarországot elszegényedve, eladósodva, lelkileg és anyagilag a csőd szélére juttatva érte el". Kifejtette továbbá, hogy a válságból kivezető utat, annak lehetőségét nem a különböző segélyek, a bankok feltőkésítése, még kevésbé a megszorító intézkedések, hanem egy lélekben is megújuló egységes magyar nemzet találhatja meg, és érheti el, hogy ismét emelkedő nemzet legyünk.

Magyarország még rendelkezik olyan, eddig el nem kótyavetyélt hatalmas értékkel, amelyre a jövőt építeni lehet. A magyar termőföld még többségében hazai kézen van, az országnak ez a megmaradt legnagyobb kincse. A termőföldre, a termőföldet megművelő emberek tudására, munkájára évszázadokon keresztül bizonyított töretlen erejére lehet alapozni a jövő Magyarországát. Mindannyiunk közös feladata, hogy a magyar termőföld hazai kézen maradjon, célszerű és méltányos földbirtokrendszert kell kialakítani. Magyarországon szükség van korlátozott mértékben nagybirtokra, erős, életképes középbirtokra, és meg kell tartani a falvak kistelepülések jövőjét is biztosító kis- és törpebirtokot. A kis- és törpebirtok megmaradásának egyik, talán legfontosabb feltétele, hogy a szövetkezést az emberek ismét fogadják el, a tulajdonon alapuló szövetkezést tekintsék a kisbirtok jövőjének. Kifejtette, hogy a termőföld hazai kézben tartása, ott annak megmaradása csak akkor lehetséges, ha ismét létrehozzuk a hazai, magyar feldolgozóipart, a felvásárló- és értékesítő kereskedelmet, olyan módon, hogy azoknak részesei legyenek a termelők is.

Javasolta, hogy "a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségen belül önálló szervezetekként működő Fidesz Gazdatagozat, a MAGOSZ, a Kisgazda Polgári Szövetség hozzon létre közös alkotóműhelyt annak érdekében, hogy a termőföld védelmére, megtartására, a birtokszerkezet kívánatos átalakítására a szükséges jogszabályok előkészítése együttesen megtörténjen". Kifejtette, hogy a Fidesz-MPSZ-en belül a Fidesz Gazdatagozat, a MAGOSZ, a Kisgazda Polgári Szövetség nem konkurenciája egymásnak, hanem egymást kiegészítő tevékenységet folytató szervezetek. Mindegyikre szükség van, mert más és más népességcsoportot, ezeknek a népességcsoportoknak más és más gazdasági érdekét kívánja a közös Fidesz politikában megjeleníteni. A közös értékek mentén kell és lehetséges építeni a jövő vidéki Magyarországát. Javasolta, hogy a Fidesz Gazdatagozata, a MAGOSZ, a Kisgazda Polgári Szövetség együtt és közösen lépjen fel olyan közös célok érdekében, amelyek külön-külön, a Fidesz-MPSZ összefogó ereje nélkül nem lennének megvalósíthatóak.

(kpe.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr261006787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása