HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Nem oszlatta fel magát az Országgyűlés

Kisgazda 2009.02.23. 20:45

Az Országgyűlés elutasította a parlament feloszlásáról szóló Fidesz-KDNP-javaslatot, valamint az ugyanerről szóló országos népi kezdeményezést hétfőn. A Fidesz-KDNP határozati javaslatát 170 igen, 204 nem és 1 tartózkodás mellett, a népi kezdeményezést hasonló arányban, 170 igen és 205 nem szavazattal utasította el a Ház. A Fidesz-KDNP javaslatára nemmel szavazott 186 MSZP-s képviselő, 17 SZDSZ-es, valamint Gyenesei István önkormányzati miniszter, aki független képviselő. Igennel szavazott 136 fideszes és a 23 KDNP-s politikus, valamint 8 MDF-es képviselő és három független, Almássy Kornél, Tóth András és Vas János. A független Császár Antal tartózkodott.

Jelen volt, de nem szavazott az MDF-es Lengyel Zoltán és az SZDSZ-es Gulyás József. Ugyanez volt a helyzet a népi kezdeményezés esetében is, azzal a különbséggel, hogy arra Császár Antal nemmel szavazott. Pokorni Zoltán és Ódor Ferenc fideszes képviselők egyik indítványról sem szavaztak.

A szavazás előtti vitában Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője elmondta: március 8-ával a Magyar Országgyűlésnek ki kellene mondania feloszlatását, így adva lehetőséget arra, hogy az EP-választással egy időben ki lehessen írni az előre hozott országgyűlési választást. Indoklásában Navracsics Tibor azt mondta: 2006-ban az MSZP és az SZDSZ a választási kampányban félrevezette a lakosságot, így az Országgyűlés jelenlegi összetétele a 2006. tavaszi állapotot mutatja. Hozzátette: lehet húzni még egy évig az időt, ám az agóniát egy mai döntéssel meg lehetne rövidíteni. Ma Magyarországnak hiteltelen, cselekvőképtelen kormánya van - jegyezte meg a politikus.

Az MSZP vezérszónoka, Kovács Tibor kifejtette: a kormány folytatni kívánja munkáját, hiszen a parlament feloszlatása nagyobb kárt okozna a társadalomnak azzal, ha a gazdasági válság igényelte sürgős intézkedéseket nem hozza meg - vélekedett az MSZP frakcióvezető-helyettese. Ezért az MSZP képviselőcsoportja egyik előterjesztést sem támogatja - közölte Kovács Tibor.

(MTI)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr79961713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása