HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Töröljék el a diáksarcot!

Kisgazda 2009.01.22. 17:42

A kétszintű érettségi bevezetésével eltörlésre került a felvételi vizsga a főiskolákon, egyetemeken, de ennek ellenére a felvételi vizsga díját továbbra is fizetni kell a jelentkezőknek.

A felvételi eljárás díja amikor még bevezetésre került 1000 forint volt, amelynek a mértéke évenként emelkedve elérte a 9000 forintot.

Álláspontunk szerint a jelenlegi körülmények között teljesen indokolatlan a felsőoktatási intézménybe történő jelentkezés esetén beszedni az előírt felvételi eljárás díját. Ugyanis korábban arra hivatkozva kezdték szedni a gyerekektől a díjat, hogy abból fedezik az egyetemek által tartott írásbeli és szóbeli vizsgák költségeit, amely állapot már nem áll fent. Másrészt a felvételi eljárás költsége ma már kimerül a jelentkezési lap előállításából, amely nem kerül súlyos ezrekbe csupán pár forintba.

Mi fiatal kisgazdák indokolatlanul beszedett diáksarcnak tekintjük ezt a díjat, amely által százezer jelentkezővel számolva éves szinten 1,2 milliárd forintot keres az oktatási tárca a fiatalokon. A diáksarccal pedig azokat a tehetséges, de szegény sorsú fiatalokat hozza leginkább lehetetlen helyzetbe a Gyurcsány-kormány akiknek a diploma megszerzése biztosítaná az egyetlen kitörési lehetőséget arra ,hogy más életet tudjon élni a jövőben, mint ma.

Ennek következtében a Kisgazda Ifjúsági Tagozat arra kéri a kormányzatot, hogy 2010-től tegye lehetővé a felvételi eljárásnak nevezett diáksarc eltörlését!

Harangi Fülöp
a KIT ügyvezető alelnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr56896007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása