HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Szemben a válsággal

Kisgazda 2008.10.21. 16:28

A Nemzeti Fórum 2008. október 19-én megtartott Országos Gyűlésén Dr. Turi-Kovács Bélától, a Kisgazdák országos elnökétől elhangzott felszólalás.

Arra kaptam ma felkérést, hogy elsősorban a magyar vidékről, a mezőgazdaságról beszéljek. Szívem szerint ennek a kérésnek is tennék eleget, ha ez mégsem egészen így történik, annak mindenekelőtt a világban és Magyarországon végbemenő sorsfordítónak látszó válság az oka, amely az egész szövetségünket, de minket, kisgazdákat különösen súlyosan érint. A válsághoz vezető okok feltárása a hibát és bűnöket elkövetők megjelölése megkerülhetetlen, de nyilván nem az én felszólalásom tárgya. Az világos, hogy a nemzetközi tőke mohósága, a Gyurcsány-kormány tehetetlensége, tehetségtelensége, és gátlástalan haszonszerzése, Magyarországon olyan válsághelyzetet teremtett, ami hosszú időre, akár évtizedes távlatban is vetheti vissza hazánkat, hozhat nyomorúságot a magyar emberekre, megingatja a jövőbe vetett hitet. Ha pedig a nemzet elveszíti az amúgy is erősen megtépázott önbizalmát, úgy egy következő, bármilyen rátermett és tehetséges kormány helyzete is rendkívül nehéz lesz. Ezért mindenekelőtt vissza kell utasítani minden olyan kísérletet, amely a jelenlegi válságos helyzetért általános felelősséget kíván megállapítani, és a Gyurcsány-kormány bűneit át kívánja hárítani a társadalomra, de mindenekelőtt a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségre. Ellenfeleink célja világos: a felelősséget elhárítani és megmentőként jelentkezni.

Most sürgetőbb, mint bármikor, hogy előre hozott választásokon teljes legitimitással bíró, a jövőről határozott elképzeléseket valló kormány kapjon megbízatást, olyan kormányra van szükség, amely visszaadhatja az emberek jövőbe vetett hitét, bizodalmát.

Mi Kisgazdák 1998-tól együtt kormányoztunk a Fidesszel, 2001-től együtt készültünk az elkövetkező választásra, és 2003-tól tartós, hitem szerint a magyarországi politikát meghatározó szövetséget kötöttünk. A megkötött szövetségünket az elszenvedett választási vereség sem tudta meggyengíteni, a szövetségi hűség a mi részünkről töretlen volt és maradt.

2003-ban ezer kisgazda lépett be kérésemre az alakuló Szövetségbe, és azt követően még több ezer, mindezekért tehát aligha vitatható, hogy személyes felelősségem van.

A jelenlegi általános válság azonban arra kell, hogy felhívja a figyelmet, hogy a Szövetségben rejtőző lehetőségeket csak részben, vagy alig használtuk ki.

Ennek a Szövetségnek a legnagyobb ereje, hogy olyan szervezeteket tömörít, amelyek közel álló, de nem azonos eszmeiséget vallanak, más és más társadalmi rétegeket képesek megszólítani és együttesen a magyar társadalmat közös nemzeti cél irányába tudják mozdítani.

Ez a Szövetség magába foglalja az ellenzék legnagyobb erejét, a Fideszt, amely 2003-tól éppen a szövetségi rendszeren keresztül a legnagyobb magyar politikai erővé tudott válni. Magába foglalja azt a Nemzeti Fórumot, amely az 1987-ben alakult MDF hagyományainak egyedüli folytatója. A Lungo Dromot, a magyarországi cigányság hiteles képviselőjét. A MAGOSZ-t, amely a magyar gazdatársadalom erős és öntudatos érdekvédelmi szervezete, a keresztény gondolat képviselőit: a KDNP-t, a Fidelitast, amely a fiatal magyar polgárok képviselője, és itt vagyunk mi, Kisgazdák, akik arra vállalkoztunk, hogy a népi-nemzeti gondolat mentén képviseljük a magyar társadalom, mindenekelőtt a magyar vidék egyre inkább elszegényedő, sokak által elfeledett, mintegy kétmilliós népességét.

Súlyosan méltánytalan és érthetetlen, hogy a magát a jobboldalhoz soroló média egy része időnként oktalan és buta kérdéseket tesz fel: azt kérdezik, hogy mi melyik kisgazdák vagyunk? Aki megélte az elmúlt 10 év politikai viharait, vereségeket és sikereket, az tudhatja, hogy mi a Szövetség kisgazdái vagyunk! Mi ezt büszkén vállaltuk, de egyben elvárjuk, hogy ezt a mi oldalunkon minket is vállaljanak.

Az ország, a nemzet előtt álló kihívások most azt követelik, hogy a Szövetség közös stratégiát és ennek alapján közös programot hozzon létre. A stratégia, a program magába kell foglalja minden szövetséges legfontosabb és együtt is vállalható javaslatát. Ugyanakkor a valamennyiünk által elfogadott stratégia és program már senki által nem lehet vitatható. Sikert csak egységes, és őszintén elfogadott stratégia, program hozhat.

Igény ma az, hogy mondjuk ki közösen: a magyar felemelkedés szilárd és biztos alapja a hazai kézben megtartott, az életképes kis- és középbirtok a magyar termőföldön, az Európában is egyedülálló édesvíz-gazdagságunk, a mindezt kiegészítő termikus energiaforrásaink.

Mondjuk ki: a magyar jövő nem épülhet a pénzügyi trükkök százaira, a spekulációra, mert a magyar paraszt mindig is tudta és vallotta, hogy a spekuláció nem más, mint mások vagyonának, lehetőségének elvétele. A magyar felemelkedés záloga nem lehet más, csak a tisztességes, megbecsült munka, az embereket szolgáló tudás. Ezek a mi valódi erőforrásaink.

Mi, akik megmaradtunk a Szövetség kisgazdáinak, ismét felajánljuk minden mozgósítható erőforrásunkat, szívvel és lélekkel biztosított munkánkat a közös célok érdekében.

Örömmel és tisztelettel köszöntöm a Nemzeti Fórum elnökét, vezetőit, minden tagját. Mi Kisgazdák büszkék vagyunk az eredeti Lakitelek szellemiségére, mindazokra, akik ezt megtartották. A Nemzeti Fórum, annak minden tagja a jövőben is barátságra és szeretetre számíthat a részünkről.

2008. október 19.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr85724879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A. Pál 2008.10.21. 21:34:24

Ez egy választási beszéd!Semmi köze ahoz,hogy nemzeti összefogással kressünk kiutat. Egyszerű magyarázkodás, és a parlamenti felelősség lerázása. Mint mindíg igaz,hogy a mindenkori kormányt terheli a legnagyobb felelősség egy ország kormányzásáért! De azért a diktatúra elvét felesleges felvillantani,sé dicsőíteni.Hiszen a parlament felelőssége,hogy a kormányt ellenőrizze, és használva a demokratikus jogait megakadályozza felelőtlen döntések elkövetésében.A FIDESZ és csatlósai,már 6éve képtelenek hathatós demokratikus megoldást találni, és most mosdatják magukat.Ha ők már akkor látták és tudták miért nem mutatták be,miért nem hívták fel rá a figyelmet,..stb.Ha olyanok,hogy képtelenek voltak élni demokratikus jogaikkal,mi a biztosíték arra amit sugall a Dr.T.K.B.,tudnillik,hogy csak a személyi kultusz és az egypártrendszer lehet a megoldás.Mondandójának lényege az,amit O.V.-mondott,hogy "ellenzék nélkül is működik a parlament"!Csak,hogy ez diktatúra!És természetesen csak FIDESZ-es vágyálom remélhetőleg.Bár úgy látszik,Dr.T.K.B.-nak tetszik az a felfogás,hogy az ellenzéknek ne legyen semmi felelőssége,csak felvegye pénzét és néha jártassa a száját!Mert a felfogás elterjedésével, fölösleges az ellenzéknek bejárnia a parlamentbe,majd fölösleges lesz az ellenzék is!Veszélyes vizekre vezett Dr. úr! Az meg hogy milyen a szövetségesi hűség,és ráadásul milyen szószerkezettekkel és retorikával bizonyította ezt, erőteljesen emlékezetet az 1940-es évekre, az akkori megfogalmazásokra a szövetségesi hűségről.
süti beállítások módosítása