HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A Kisgazdák nemzeti hagyománnyá nyilváníttatnák a libatömést

Kisgazda 2008.09.16. 07:16

Szombaton Szarvason tartotta országos vezetői értekezletét a Kisgazda Polgári Szövetség. Túri-Kovács Béla, a szövetség elnöke sajtótájékoztatót is tartott az értekezlet helyszínéül szolgáló Vajda Péter Művelődési Központban.

Az elnök elmondta: döntöttek arról, hogy a szövetségnek érdeke az előrehozott parlamenti választás, ezért megkezdik a felkészülést. Meglátása szerint erre leghamarabb jövő nyáron, az európai parlamenti választással egy időben van esély.

A másik döntés arról szólt, hogy nem tartják támogathatónak a kormány költségvetését, ezért nemmel szavaznak majd.

A megyénket is jelentősen érintő libamájkérdéssel kapcsolatban Túri-Kovács Béla hangsúlyozta: kezdeményezik, hogy a tömött liba máját, s ehhez kapcsolódóan a tömést nyilvánítsák nemzeti hagyománnyá. Megítélése szerint az osztrák állatvédő szervezet semmi mást nem tett, mint nagy multicégek érdekeit képviselte. Szólt arról is, hogy a parlament elé terjesztik a tűzifa áfájának 5 százalékos csökkentését.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr10665528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fakutya 2008.09.16. 15:34:17

Franciák elérték azt, hogy az 50 évnél régebbi hagyományaikat elismerje az EU és ne piszkálják érte.
Ezért aztán a liba-, és kacsatömésért (mert náluk is van) nem szól senki.
Az osztrigát is megehetik élve, és a rákot is bedobhatják élve a forró vízbe. (Utóbbi nálunk is így van, csak rák nincs)

Szóval, az ő politikusaik sokkal okosabbak és nem utolsó sorban, nacionalistábbak.

A legfrissebb:
A magyar baromfitermelők és - feldolgozók érdekében lépett fel Tabajdi Csaba (MSZP) európai parlamenti képviselő az Európai Bizottságnál egy úgynevezett elsőbbséget élvező, írásbeli választ igénylő kérdés beadásával.
Bár a kampósorrúak úgy is lerázzák, mert az egész hacacáré piacszerzés. Üzlet és nem állatvédelem.
Az európai liba-, és kacsamáj 80%-át Magyarországon termelik.

Miklós 2008.09.16. 15:46:25

Túri-Kovács Béla azon kevés parlamenti képviselő közé tartozik aki számomra HITELES !!

Tóth-Kis Tamás 2008.09.16. 16:12:16

A Kisgazdáék összehozhatnák a Négy mancsot meg a kirúgott embereket, a cégtulajt egy kerekasztal megbeszélésre, amit a TV-ben mindenki megnézhetne. Tanulságos volna.

Andrási Alma 2008.09.17. 01:04:42

A libatömés jelentős ágazáttá vált az Alföldön, sok gazdát érint. Nyílvánvalóan más érdekcsoportot szolgálnak az állatvédők. Ezek a mozgalmak sokszor üzleti vállalkozások.
Tabajdi jól tette, nyílván ő érzi ennek súlyát, hisz onnét származik. Igaz komcsi. Nem tudom, Pszichotata hogy tudja ezt megemészteni?
süti beállítások módosítása