HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Már libát tömni sem szabad?

Kisgazda 2008.09.05. 16:01

Tisztelt Miniszter Úr!

Mint ismeretes, egy önmagát állatvédő szervezetként beállító társaság tiltólistára vetette a magyar libamájat, mivel úgymond kényszertöméssel hizlalták az állatokat. Ezzel a fals beállítással a feldolgozó cégnél foglalkoztatott munkaerő egy része utcára került, de ennek következtében több ezer libatartó család munkája is feleslegessé válhat. Ez teljességgel megengedhetetlen, a magyar exportot szétverő álláspont. A libatartók ellehetetlenítése további takarmányfelesleget idézhet elő, ami a takarmányféléket előállító gazdákat is nehéz helyzetbe sodorhatja. Nem tán az a cél, hogy a termőföldet valakik - előretolva ezen állatvédőnek titulált szervezetet - megkaparintsák? Szerény megjegyzésem szerint a nevezett állatvédő szervezettnek a háziállatok védelmével, a vadon élő állatok védelmével, s nem pedig a haszonállatok védelmével kellene foglalkoznia.

Budapest, 2008. szeptember 5.

Vincze László országgyűlési képviselő

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr59649940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemzetigondolat 2008.09.13. 21:05:37

Az MTI tudosítása szerint visszakerülnek a nincstelenségbe, ha októbertől elküldik őket a Hungerittől - mondja a magyarcsanádi roma kisebbségi vezető a 17 falubeli munkavállalóról, akik egy szentesi cégnél dolgoztak fel a tömött libákat és kacsákat. A Hungerit osztrák állatvédők nyomására áll le a hízottáru feldolgozásával. Kétszáz ember kerül az utcára. Az első körben ötven, október elsejétől. A falu állatorvosa amúgy baromságnak tartja, hogy állatkínzás lenne a libatömés.

Az európai hízottliba-tenyésztés és feldolgozás 80 százaléka Magyarországon történik, ennek 40 százalékát Szentes biztosította.

A Hungerit döntésével ötszáz dél-békési libatenyésztő megélhetése is veszélybe került. A tótkomlósi központtal működő Komlósi Lúd kft. kizárólag a szentesi társaságnak szállított éves szinten egymillió májlibát, amelyet dél-békési gazdák tömtek.

Agnes asszony 2008.09.14. 00:22:15

Nem figyeltétek meg mikor a kormánnyal valami van, akkor mindig jön valami, nem lehet tojást enni, pirospaprikát venni, tésztát, most a libát tömni, csak hogy eltereljék a szót a politikáról, vagy ezek véletlen összefüggések?
Az állatvédő is inkább unalmas óráiban a háziállatokkal foglalkozna, vagy csak fel akarta hívni magára a figyelmet.

Erzsi 2008.09.14. 00:24:02

Az benne a pláne, hogy szerintem az a kis hölgy Nem sok liba tömést láthatott még életében, delehet, hogy libát is csak képernyőn keresztül és tányéron.
A négy mancs inkább azzal foglalkozna, hogy a kóborló kutyákat hogy, s mint szedjék össze ,hogy a gyerkek és nők, ne kapjanak tőlük sokkot mikor vicsorognak rájuk, és azokat az EB tartókat figyelmeztessék akik borjú nagyságú kutyákat a gyerekek homokozójába engedik piszkítani, meg póráz nélkül rohangálnak le fel, reggel mikor a legtöbb gyermek iskolába megy.
Bár én semmikor nem találkozok velük szívesen

Era 2008.09.14. 00:24:53

hát ezaz...
meg foglalkoznának azzal, hgoy minden kutyát chippel lássanak el, és ha valaki keresi a kutyájtá, örül, hogy megtalálták, aki meg kidobta, fizessen többezret
süti beállítások módosítása