HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Biztosíték

Kisgazda 2008.08.30. 05:38

Kékesi Márton, a KPE fővárosi elnökének nyílt levele Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterhez.

"Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter bejelentette, hogy a kormány eltörli a TEÁOR számokat, mert a tapasztalatok szerint ez igen sok adminisztrációs terhet jelent a vállalkozások számára. Kérdésre válaszolva az igazságügyi miniszter elmondta: azokat a vállalkozásokat, amelyek törvénytisztelő módon már megváltoztatták TEÁOR számaikat, köszönet illeti."

A címben szereplő biztosíték nem az amit Ön tud nyújtani, az állampolgároknak arra nézvést, hogy kiszámítható környezetben törvénytisztelő, jogkövető módon éljenek és dolgozzanak, hanem az Ön által - pestiesen szólva - kivert biztosíték.

Miniszter úr! Ön, nálam, és még bizonyosan sok tízezer sorstársamnál kiverte a biztosítékot. Azzal a cinizmussal, amellyel egyrészt igazságügyi miniszternek nevezteti magát. Még jogszolgáltatóinak sem nevezném önt, nemhogy igazságügyinek, miniszternek meg végképp nem, mivel a miniszter a köz szolgája, Öntől meg misem áll távolabb mint a közjó szolgálata. Másrészt azzal a cinizmussal és impertinenciával, amellyel megköszönte, hogy törvénytisztelő állampolgárként, több tízezer forintot kidobtam az ablakon az Ön dilettantizmusa, hozzá nem értése, vagy provokációs szándéka miatt.

Igen, az úgy nevezett TEÁOR számokról van szó! Önök rendelkezést hoztak, hogy a vállalkozások tevékenységét osztályozó un. TEÁOR számokat meg kell változtatni, 2008 július elsejével. Ezt, időt pénzt fáradságot nem kímélve, meg is tették azok a tisztességes hazai kisvállalkozók is, akik még egyáltalán talpon maradtak az utóbbi évek adó- járulék és egyéb prések nyomása után. A kevésbé tisztességesek vagy már kivéreztettek nem tették meg, és ők jártak jól, minthogy idén novembertől önök megszüntetik ezeket a besorolási számokat.

Azt eddig is tudtam, hogy az önök kormányzása alatt a kerülő úton járók, a simlisek, sanda szándékúak vannak előnyben, de hogy ezt tényt a képünkbe is vágják, sőt még meg is köszönik, hogy balfácánok vagyunk, no ezt nem gondoltam volna. Ennek az ügynek viszont még következménye lesz a részünkről, csak figyeljenek.

Kékesi Márton a KPE fővárosi elnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr92640511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása