HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Blokád

Kisgazda 2008.08.29. 02:52

Az almatermelők csökkentett létszámmal folytatták demonstrációjukat az éjjel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol Anarcson, Mátészalkán és Vásárosnaményban tartanak blokád alatt egy-egy gyümölcsfeldolgozó üzemet, tiltakozva az alacsony felvásárlási ár miatt - közölték az akció szervezői.

A három helyszínen huszonketten ellenőrizték a léüzemeket, hogy azok ne fogadhassanak alapanyagot, vagy ne indíthassanak megrendelőikhez kész terméket. Anarcson és Vásárosnaményban éjszakára 385 jármű is ott maradt a feldolgozó telephelyek előtt, tovább akadályozva a közlekedést - tudatták a gazdaköri vezetők.

Dobos Ferenc, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) kisvárdai térségi elnöke elmondta: az Agrana-Juice anarcsi telephelye előtt éjszakára 25 járművet hagytak, s azokat tíz termelő felügyelte. A többiek hazamentek pihenni, hogy a következő napokon újult erővel tudják folytatni a tiltakozó akciót, mindaddig, amíg ki nem kényszerítik az ipari alma 30 forintos kilogrammonkénti felvásárlási árát a feldolgozók által kínált 15-20 forint helyett.

A gazdaköri vezető beszámolt arról is, hogy kedden az anarcsi léüzem vezetői megpróbáltak egy másik bejáratot nyitni a telephely megközelítéséhez, de nem jártak sikerrel, mert a szomszédos gyümölcsöskert tulajdonosa megtagadta területének használatbavételét az ideiglenes út kialakításához.

Vári György, a mátészalkai körzet ifjúsági gazdaköri szervezetének alelnöke arról tájékoztatott, hogy az éjjel öt almatermelő egymást váltva figyelte a városban működő Eszat Kft. telephelyét. Az utat korábban elzáró járművek viszont éjszakára hazamentek, mivel a társaság vezetői kedden megengedték, hogy a tiltakozók bemenjenek a léüzem területére, és zár alá vegyék a cég hídmérlegeit, megakadályozva az áruszállítást.

A helyi szervező megemlítette: közrejátszott a járművek visszarendelésében az is, hogy éjszakára nem akarták akadályozni a 49-es főút forgalmát. Szerdán viszont ismét lezárják az üzem környékét a felvonuló traktorokkal, teher- és személyautókkal.

Czomba Sándor, a Fidesz vásárosnaményi egyéni országgyűlési képviselője, aki közreműködik az Agrana-Juice beregi telephelyénél szervezett demonstráció rendezésében, azt közölte: a kedden blokádot tartó 400 jármű 10 százaléka tért haza éjszakára, a többiek maradtak, s azokra heten vigyáztak hajnalig.

(mti)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr68638713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ssybaf 2008.08.29. 14:43:00

Ha énnékem sok pénzem lesz, bevonulok hilfenstrasszre.
Végigmegyek a főuccán, nejlonzacskót szemetelve.
Amerre én járok, ordít az osztrák,
Sajnálom a Rábát, ami tiszta nyál.
Én a nejlont nem sajnálom, dögöljenek a labanc kutyák.
süti beállítások módosítása