HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A posta lesz a következő áldozat?

Kisgazda 2008.08.29. 02:33

Kékkői Zoltán országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterhez a Baranya megyei postabezárások ügyében.

Tisztelt Miniszter Úr!

A Baranya megyei kistelepülések számára a posta szinte az utolsó kapocs a külvilág felé. A közelmúltban több olyan település akadt, amelynek polgármestere elérte, hogy a teljes postabezárás helyett legalább hat órás részleges nyitvatartással a továbbiakban is üzemeljen a helyi postafiók. A Magyar Posta Zrt. Nyugat-magyarországi igazgatósága azonban több település polgármesterét levélben figyelmeztette, hogy a helyi postai kirendeltségnek kizárólag 3 órán át tartó nyitvatartása indokolt, egyúttal azzal a javaslattal állt elő, hogy a postákat üzemeltessék a helyi önkormányzatok.

Baranya megyében, s kiváltképp a hátrányos helyzetű Ormánságban az elmúlt hat évben a kormány még azt is felszámolta, ami megvolt: munkahelyeket, vállalkozásokat, óvodákat, iskolákat, egészségügyi intézményeket, a vasúti-közlekedést. Úgy tűnik, a posta lesz a következő áldozat. A kistelepülések helyi önkormányzatai ugyanis a kormány politikájának következtében roppant szűkös anyagi forrásokkal rendelkeznek, így értelemszerűen nem vállalhatják a postai szolgáltatások finanszírozását - amely egyébként sem önkormányzati, hanem állami feladat lenne.

A fentiekből kiindulva kérdezem miniszter úrtól, mit kíván tenni a kistelepülések postafiókjainak megmentése érdekében?

Várom válaszát!

Budapest, 2008. augusztus 26.

Kékkői Zoltán országgyűlési képviselő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr38638705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása