HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Tettekkel a drogok ellen

Kisgazda 2008.08.12. 15:13

A mai napon létrehozta a Kisgazda Polgári Egyesület Ifjúsági Tagozata a Drogmentes Magyarországért Chartát, melynek célja a drogfogyasztás visszaszorítása, s a liberális drogpolitika hatására egyre gyakoribb halálesetek megelőzése - jelentette be sajtótájékoztatóján Tábori Ferenc és Chladek Tibor.

A 2007-es évben 11 százalékkal nőtt a cannabis-származék fogyasztóinak száma, és 15 százalékkal a heroin-fogyasztók száma - ismertette az adatokat Tábori Ferenc, a Kisgazda Ifjúsági Tagozat alelnöke. Ez annak is köszönhető - mutatott rá -, hogy a hagyományos értékek már nem fontosak a sok fiatal számára. Nem jelent számukra semmit a vallás, nem jelent számukra semmit a nemzet, a haza, sokaknak nem fontos a család, melynek a társadalom alapját kellene képeznie - sorolta az elmúlt időszakban végbement változásokat a Kisgazda Ifjúsági Tagozat alelnöke. Manapság már nem divat családot alapítani, egyre kevesebb a gyermek, mely komoly demográfiai problémához fog vezetni. Mint mondta, sokak számára már az sem fontos, hogy tisztességes munkával tudjanak boldogulni, mások kihasználása, átvágása jellemző manapság. Ezen kultúrát terjeszti a Gyurcsány-kormány is.

A fiatalok többsége számára elsődleges cél lett az élvezetszerzés, mely egy bizonyos pontig jó, azonban a drogfogyasztás nem tartozhat ezen célok közé, ugyanis a drog nem tesz boldoggá, hiszen ez csak egy menekülés a céltalan, kilátástalan világból - húzta alá Tábori Ferenc, majd hozzátette: azonban a drog nem jelenthet kiutat, hanem hosszútávon leépüléshez, és akár halálhoz is vezethet, ezért a Kisgazda Polgári Egyesület Ifjúsági Tagozata megpróbál minél hamarabb megoldást keresni ezekre a problémákra.

Az elmúlt héten a drogfogyasztás miatt meghalt fiatalok haláláért a balliberális elit tehető felelőssé - szögezte el a Kisgazda Ifjúsági Tagozat elnöke, Chladek Tibor. Ugyanis egyértelműen látszik az összefüggés a terjedő drogfogyasztás, az egyre gyakoribb halálesetek, és a szélsőségesen liberális drogpolitika között - mutatott rá a fiatal politikus. Chladek Tibor emlékeztetett arra, hogy a balliberális kormányzat még 2003-ban elfogadott egy olyan Btk.-módosítást, mellyel erősen differenciálták a fogyasztót és a terjesztőt, csökkentették a büntethető fogyasztók körét, valamint a fogyasztókra kiszabható büntetések mértékét is lecsökkentették. Az elmúlt hét tragikus eseményei megmutatták, hogy ez a liberális drogpolitika hová fog vezetni, s bebizonyították, hogy amint csökken a kilátásba helyezett büntetések elrettentő ereje, azonnal növekedni kezd a drogfogyasztók száma - jelentette ki a Kisgazda Ifjúsági Tagozat elnöke. Chladek Tibor hangsúlyozta: nem az a céljuk, hogy nagyon komoly büntetéseket szabjanak ki a fogyasztókra, hanem az, hogy a kiszabható súlyosabb büntetésekkel elrettentsék a fiatalokat az illegális kábítószerek használatoktól.

Elmondta, hogy a kormánynak mindvégig voltak tettestársai is, az olyan civil szervezetek személyében, akik legálisan működve kampányolnak a szabad drogfogyasztás mellett. Ezért az Ifjdúsági Tagozat tagjai kérik az ügyészséget, hogy indítson eljárást ezen szervezetek ellen.

Chladek Tibor tájékoztatott arról, hogy a mai napon létrehozták a Drogmentes Magyarországért Chartát, mellyel az a céljuk, hogy egy példátlanul nagy összefogást alakítsanak ki a drogmentes Magyarország megteremtése érdekében, s csatlakozásra buzdítanak minden olyan civil és ifjúsági szervezetet, valamint politikai szervezetet bal- és jobboldalról egyaránt, akik egyetértenek a Charta céljaival.

Elindítanak a cél érdekében egy honlapot is charta.atw.hu címmel, mely internetes oldalon várják a drogmentes Magyarország tervével szimpatizálók jelentkezését.

Amennyiben nem történik valamiféle fordulat a magyarországi drogpolitikában, akkor a jövőben is olyan súlyos tragédiák várhatóak, mint amelyek a múlt héten történtek - zárta sajtótájékoztatóját Chladek Tibor.

fidesz.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr38612610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása