HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Csapatjáték

Kisgazda 2008.06.20. 18:02

Mi a Kisgazda Polgári Egyesület budapesti tagjai - sokszor kötetlen beszélgetések során is - próbáltuk megfejteni a siker titkát.

Mi lehet a megfejtés, tanakodtunk? Minthogy vátesz vagy guru nincs közöttünk, s olyan sincs, aki a bölcsek kövét hordaná a zsebében ezért arra jutottunk, hogy egyszerűbb megoldást keresünk. Meg is találtuk: a megoldás a csapatjáték. Ahhoz, hogy a jövőben sikeresek legyünk - bármilyen egyszerűen is hangzik - arra van szükség, hogy csapatunk egységes legyen. A nemzet számára sikeres jövő egyezséggel és egységgel kezdődik.

Tagjaink jó része kötődik a sporthoz, jó néhányan - még a nemzetközi összehasonlításban is - kimagasló eredményt tudhatnak magukénak, talán elég, ha Fenyvesi Mátét említem a legendás Tüskét vagy Györki Gézát aki a harcművészetek terén tett szert nemzetközi ismertségre. Így nem csoda, hogy a most zajló labdarúgó Európa Bajnokság kapcsán kerestük igazolását az általunk felállított elméletnek - s lőn csoda meg is találtuk, elég ha a német válogatott győzelmét nézzük a csillogó tehetségeket felvonultató portugálok ellen.

Úgy képzeljük el, hogy a mi csapatunk legyen felkészült és hajtós csapat, kemény de, nem durva.

Legyen az a fajta, aki nem ismer elveszett labdát. Ne hallgassunk a szirén hangokra: hogy át kell alakítani a csapatot, fel kell forgatni a védelmet, le kell cserélni a csapatkapitányt... Nekünk megfelel a csapatkapitány aki ha kell megtartja a labdát, vagy gólt lő, mindezek előtt azonban építi a játékot. Mi budapesti kisgazdák abban maradtunk magunkkal, hogy ha szüksége van a csapatnak egy kemény hátvéd sorra - akkor ott vagyunk mi.

Addig is szorgalmasan nézzük a labdarúgó EB hátralévő meccseit, s június 29-én visszaadjuk a TV készülékek távkapcsolóit a lányoknak, asszonyoknak.

Kékesi Márton

KPE fővárosi elnöke

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr80531112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bungyurka 2008.06.25. 09:22:43

Szeretem a focit, és szeretem a kisgazdákat is.:)
süti beállítások módosítása