HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A szupermarketek elé vonulhatnak a magyar tejtermelők

Kisgazda 2008.06.20. 01:22

Tiltakozó akciókat kezdenek élelmiszer-áruházak előtt a magyar tejtermelők, ha nem vezetnek eredményre a meghatározó áruházláncokkal indított tárgyalások az olcsó import visszaszorítása és a felvásárlási ár csökkenésének megállítása érdekében - hangzott el a Tej Terméktanács sajtótájékoztatóján.

A januári, 95 forint körüli csúcs óta folyamatosan csökken a tej felvásárlási átlagára Magyarországon. Májusban az ár megközelítette a 80 forintos kritikus szintet, a nagy áruházak polcain ráadásul egyre több a rendkívül olcsó külföldi tejtermék. Ez a két tendencia veszélybe sodorhatja az egész magyar tejágazatot, a Tej Terméktanács ezért tárgyalásokat kezdeményez a meghatározó áruházláncok vezetőivel és beszerzőivel - mondta Kovács László, a szervezet elnöke.

Ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, akkor demonstrációk kezdődhetnek - tette hozzá. Istvánfalvi Miklós, a terméktanács elnökhelyettese szerint a tejtermelők nagy valószínűséggel demonstrálni fognak, erről a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségében (MOSZ) is folynak egyeztetések.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr12530060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása