HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

POLITIKAI GENGSZTEREK? MAFFIA MÓDSZEREK EGERBEN

Kisgazda 2008.05.09. 21:32

Tizenharmadik alkalommal hívták össze az Egri Markhot Ferenc kórház érdekképviselői a dolgozókat május 8-án, hogy az intézmény megmaradási esélyéről tájékoztassák őket. Sós Tamás megyei elnököt és a HospInvest tőkés birodalmat rendkívül kemény szavakkal illették az érdekképviseletek vezetői.

Szabó Pál: Politikai önkény támogatja a HospInvest térfoglalását. Négy szinten tártunk fel eddig törvénytelenséget:

1. Az állami, nemzeti vagyont Sós Tamás megyei elnök vezetésével úgy kívánják elherdálni, hogy mellőzték a közbeszerzési kiírást. Ezért az Alkotmány Bírósághoz fordultunk

 2. Sós Tamás a súlyponti kórházat megfosztotta attól a lehetőségtől, hogy területi- települési működési körben maradjon. A feladat ellátási kör tehát megváltozott, bizonytalanná vált. Ezért a reprezentatív szervezetek a megyei bírósághoz fordultak.

3. A Sós Tamás vezette baloldali platform olyan tőkés céggel megkötendő szerződésre adta áldását, amely cég 3 évi banki sorban állási mentesség helyett csak kettőt tudott igazolni. Ez ügyben is jogorvoslati kérelmet adtunk be.

 4. Sós Tamás által levezényelt, szabálytalanságokkal terhelt szerződéskötés jogosulatlan monopóliumhoz juttatja a HospInvest tőkés céget, mely a versenyszabályok félre söprésével Észak-Magyarországon korlátlan monopóliumot építhet. Ez is olyan generális probléma, mely miatt jogorvoslati kérelmet adtak be az érdekképviseleti szervek.

 KI KELL MONDANI: POLITIKAI ÖNKÉNY VISZI A KÓRHÁZ ÉS DOLGOZÓI SORSÁT. Mert mi más ez, ha nem önkény, amikor nincs is törvényes, hatályos szerződés a megyei önkormányzat és a HospInvest között. A Műemlékvédelem sem adta még meg az engedélyt az ingatlan átadásához, közben Sós Tamás lobogtat valami levelet, amelyről az derül ki, hogy még a főjegyző sem tudja értelmezni az abban foglaltakat és visszaküldi a műemléki hivatal nem tudni milyen osztályára, ahonnan a kétes hitelű levél érkezett.

 Jött egy másik levél is, mert Sós Tamás is megírta a magáét, amelyet azonnal titkosítottak is. De a titok errefelé csak percekig marad titok. Megtudtuk, hogy ebben a remekműben Sós elnök arra utasítja a kórház igazgatóját, hogy a megbízott vezető ne gördítsen akadályt a birodalom kiteljesítése útjába.

Pócs Alfréd: Mivel az igazgató kiadta a személyi adatokat egy 3. cégnek, pedig még nincs törvényes szerződés, az emberi jogok biztosához fordultunk, a személyes adatkezelésben esett sérelem miatt. Amennyiben a HospInvest használatba veszi a kiszolgáltatott adatokat, jogsérelmet követ el és a céget feljelentjük. Örömteli hír az, hogy 900 dolgozónk (1060 aktív tagból) nem írta alá a HospInvest által felkínált szerződést, nem akarnak megválni közalkalmazotti státuszuktól.

 Hegyaljai Judit: Felvettük a kapcsolatot Dr.Székely Tamás új egészségügyi miniszterrel,hogy a kórházban dúló áldatlan állapot megszüntetésében segítsen. Kollányi Gábor HospInvestes vezér úgy nyilatkozott, hogy a dolgozók fejében kell rendet rakni. Mi másként képzeljük ezt a rendrakást.

(Tökéletesen egyet értünk abban, hogy a rendrakást el kellene kezdeni. A Kisgazdák sürgetik ezt a rendteremtést és a szövetségesekkel, civil szervezetekkel továbbra is kiállnak a dolgozók példa adó elhatározása mögött)

v.Szíki Károly

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr33461926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása