HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Nem a kisebbségi kormányzásra

Kisgazda 2008.05.06. 14:02

Új korszak kezdődik az ország történetében, miután a szabad demokraták végleg úgy határoztak, nem kérnek többet a szocialistákból. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pedig egy új kisebbségi kormánnyal próbálja menteni, ami még menthető.

 Most már nemcsak szociális és gazdasági válság jellemző az országra, hanem kormányzati is. Ugyanis a koalíciós szakítás következtében az Országgyűlés a kormányzati előterjesztések nem léte miatt gyakorlatilag működésképtelen.

Alkotmányossági szempontból ugyan az MSZP-nek lehetősége van kisebbségi kormány megalakítására, de hazánk jelenlegi állapotát figyelembevéve egyáltalán nem kívánatos az. Az európai hagyományok alapján kisebbségi kormány ott tudott hosszabb távon berendezkedni, ahol a politikai kultúra hagyomány erre adott volt és élvezte a parlamenti többség bizalmát is, amely a szocialistákról ma nem mondható el.

Az MSZP többségben is képtelen volt a hiteleségre, a gazdasági stabilitásra és a kiszámíthatóságra. Kisebbségi kormányzás esetén pedig minden egyes szavazásnál egyedi alkuk megkötésére kényszerül, amely nem a kiszámíthatóságot segíti elő. Emiatt nem tudjuk elfogadni az MSZP által vezetett kisebbségi kormányzást.

A Kisgazda Polgári Egyesület-Kisgazda Polgári Szövetségpárt álláspontja szerint a miniszterelnök előtt egyetlen lehetőség áll ha az ország érdekeit akarja szolgálni mégpedig az, hogy maga kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását és az előrehozott választások megtartását.

Harangi Fülöp
a KISGAZDÁK fővárosi elnökségének tagja
a KPSZ XVIII. kerületi elnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr49456629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása