HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Kisgazda elvi nyilatkozat

Kisgazda 2008.04.11. 01:48

Mi, a Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetségpárt (KISGAZDÁK) tagjai, büszkén vállaljuk fel azt, hogy mi vagyunk az egyetlen parlamenti képviselettel rendelkező kisgazda erő. Tudjuk, hogy ez a helyzet komoly felelőséggel ruház fel bennünket, mert mi vagyunk hivatottak képviselni az évszázados múltra visszatekintő kisgazda értékrendet a napi politikában.

 Hármas jelszavunk: az Istenért-Hazáért-Családért jelszava hűen foglalja össze világnézetünk fő pilléreit. A keresztény értékrend, a szélsőségektől mentes hazaszeretet, és a családnak, mint a társadalom legalapvetőbb tartóoszlopának védelme fémjelzi világnézetünket.

A kisgazda értékrendről hat fő irányelv mondható el: népi-nemzeti, demokrata, vidékpárti, szabadelvű, antikommunista és antifasiszta.

 A népi-nemzeti elkötelezettség számunkra azt jelenti, hogy mindannyian, akik Arany János nyelvét beszéljük, akik közös történelmet tudunk a hátunk mögött, akiket összeköt a nemzeti lobogó piros-fehér-zöld trikolórja - kivétel nélkül egy sorsközösség tagjai vagyunk, lehetünk gazdagok vagy szegények, értelmiségiek vagy munkások, vidékiek vagy városiak. S mivel egy sorsközösség tagjai vagyunk, felelősek vagyunk egymásért, azért a nemzeti közösségért, amelyben élünk.

Demokrataként valljuk, hogy magyar népünk boldogulásának záloga a minél tökéletesebben működő demokrácia, amelynek teljes megvalósulásáért elődeink épp olyan megalkuvás nélküli módon küzdöttek a fasizmus ellen, mint a kommunista diktatúra éveiben - és ahogy mi küzdünk a jelenben is. Meggyőződésünk, hogy a vidék Magyarországa a mai napig hűen őrzi a népi kultúrát. Valljuk, hogy nemzeti közösségünk megmaradásának záloga a vidéki, azon belül is a kisbirtokosi életforma megőrzése, a népi kultúra ápolása - éppen ezért rendületlenül küzdünk minden olyan politikai magatartásforma ellen, amely akár szavakkal, akár tettekkel mindenhatónak hiszi a városi létformát, s meghaladottnak, korszerűtlennek bélyegzi a falusi életformát. A falvak megmaradásának csak akkor van reális esélye, ha képesek vagyunk az ott élők számára munkalehetőséget biztosítani, a szükséges oktatási, egészségügyi feltételeket megteremteni.

A kisgazda értékrend joggal tarthatja magát a történelmi magyar szabadelvűség örökösének is. A '48-as eszmék jegyében polgári és demokratikus Magyarországot, jogegyenlőséget, a kiváltságos és kiváltságokkal nem rendelkező társadalmi osztályok közötti rangbéli különbségeket eltörlő népi-nemzeti összefogást szorgalmazó egykori magyar szabadelvű államférfiak főbb politikai törekvései ma már a kisgazda szellemiségben találhatóak meg.

Kegyelettel emlékezünk az antifasiszta ellenállás kisgazda mártírjaira, és hűen őrizzük a kommunista diktatúra éveiben a rendszerrel való szembenállásuk miatt meghurcolt és bebörtönzött kisgazdák emlékét. Büszkék vagyunk arra, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc során az elsők között alakult újjá a kisgazdapárt. Tisztelettel emlékezünk a harmadik Nagy Imre-kormány kisgazda minisztereire.

 Magunkénak érezzük a népi mozgalom szellemi örökségét, a népi írók munkásságát és célkitűzéseit, az 1943-as szárszói találkozót, a népi ellenzéknek a kommunista diktatúra alatt kifejtett tevékenységét; a Charta'77-et, a lakitelki sátorbontást, az erdélyi falurombolás elleni tiltakozást. Büszkék vagyunk arra, hogy a rendszerváltás óta mindkét polgári, jobbközép kormányzatban helyet kaptak a kisgazdák, így az Antall-kormányban és az Orbán-kormányban is. Antall József politikájának szellemében valljuk, hogy a tizenötmilliónyi magyarság lélekben összetartozik. Meggyőződésünk, hogy a trianoni diktátum által okozott, mai napig fájdalmasan aktuális sebeket az Európai Unió kisebbségpolitikai irányelveinek szellemében a határon túli magyarok kettős állampolgárságának biztosításával, illetve a tömbmagyar vidékek területi autonómiájának megadásával érdemes gyógyítani.

 Meggyőződésünk, hogy a posztkommunistából neoliberálissá lett baloldal legyőzésének egyetlen hatékony stratégiája az Orbán Viktor-i "egy a tábor, egy a zászló" elv. Hisszük, hogy a polgári, jobbközép erők győzelmének záloga a minél teljesebb összefogás. Fideszes és kereszténydemokrata barátainkkal együtt küzdünk a polgári Magyarországért, melynek alapköveit az 1990 és 1994, illetve az 1998 és 2002 közötti kormányzatok már lerakták. Külön szövetség a Szövetségben a Nemzeti Fórum és a Lungo Drom kisgazdákkal való közös munkálkodása - e három szervezet a népi-nemzeti értékek markáns képviseletét tűzte zászlajára a polgári összefogás keretein belül.

KPE-KPSZ

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr16420697

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1 2019.04.14. 12:41:53

конспект урока гармония 2 класс - Jonah Larue blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása