HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A magyar mezőgazdaság helyzete 2009. Júniusában

Kisgazda 2009.06.25. 00:52

Három szóval tudnám értékelni .

Siralmas , borzalmas , katasztrófális.

Magyarország a rendszerváltást megelőzően a kontinensen az első öt közt volt.

 

Mára hol vagyunk? Az a bizonyos béka feneke alatt.

Európában nálunk a legnagyobb az ország teljes területéhez képest a mezőgazdasági terület.

Ezt szinte mindenki tudja csak a magyar kormány nem akarja tudni. Miért? Mert nem üzlet nekik a magyar mezőgazdaságot támogatni. Pedig Gráf József sűrűn emlegeti hogy ő ehhez ért. Kedves miniszter úr ez nem igen látszik a jelenlegi helyzeten ahogy áll a mezőgazdaság.

De készítsünk mérleget!

Szabolcsból , Nyírségből , a Duna-Tisza közéről eltűnt az alma és a barack. Konzervgyárak Debrecenben , Békéscsabán , Kecskeméten éppen csak vegetálnak. A tejtermelők haldokolnak itt megjegyezném hogy tüntetnek ők de velük a minisztérium nem igen áll szóba.

A sertéstartók nem tudják értékesíteni az állataikat.A méneseket felszámolták.Kiírtják a híres magyartarka szarvasmarha állományt.Ezt statisztrika bizonyítja hogy évről évre csökken.

A gabonatermelésen kívül minden csődben van. A jégkárok következtében szerintem ez is csődbe jutott.

Ha a gyógyfürdőkre és a Wellness-iparba akkora pénzeket lehet mozgósítani , miért nem lehet a mezőgazdaságot jobban támogatni? Miért nem lehet a mezőgazdaságot segítő fejlettebb logisztikára és infrastruktúrára költeni?

Csak a miértek vannak nálunk . Vegyük már észre hogy mezőgazdasági ország vagyunk ezt támogassuk ne a külföldi multikat kik kiviszik csak innen a pénzt. Mert kedves olvasóim ne ámítsuk magunkat azzal hogy ők azért jönnek ide hogy ezzel az országunknak jót tegyenek. Ők meggazdagodni jönnek pár évig . Itt vannak és továbbvonulnak mint a költöző madarak. Mit hagynak? Munkanélküli embereket.

Úgy érzem ezeket a dolgokat már nem szabad elhallgatnunk. Emeljük fel a szavunkat a mezőgazdaság melett. Hisz demokrácia van bár egyesek szeretnék hogy csendben tűrjünk és hallgassunk és kövesük az ő eszményüket.

Ki segíthet rajtunk? Hát nem az Mszp!!

Egy polgári kormány egy széles támogatottsággal bíró parlamentel és egy szabadonválasztott tisztaszívű miniszterelnökkel.

Kinek az agrár minisztere a hazájáért dolgozik és méltó helyre emeli azt az ágazatot ami az országot a válságból kivezeti!

Füredi Zoltán
Kisgazda ifjusági egyesület országos alelnöke
Kölked község helyi elnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr51206830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása