HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Közösen képviselnék az agrárérdekeket a Fidesz és a Kisgazdák

Kisgazda 2009.03.22. 05:59

Összefogással lehet csak érvényesíteni az agrár- és vidékfejlesztési érdekeket; ezeket pedig közösen kell képviselnie a Fidesznek és a kisgazdáknak a törvényhozásban - jelentette ki Turi-Kovács Béla, a KPE-KPSZ elnöke Nyírbogáton.

A két párt közös fórumát megelőző sajtótájékoztatón a szövetség elnöke elmondta: ma Magyarországon az a legnagyobb probléma, hogy a kormány részéről nem születnek átfogó mezőgazdasági programok, mindössze eseti intézkedési csomagok jelennek meg, amelyek mindig újabb megszorításokat tartalmaznak.

A Fidesz gazdatagozatának, a MAGOSZ-nak, valamint a kisgazdáknak közösen kell benyújtaniuk indítványaikat, többek között az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra való csökkentéséről, amelyet korábban többször is elutasított a kormányzat - mondta Turi-Kovács Béla. Hozzátette: az országnak egyetlen és utolsó nagy kincse az a hatmillió hektár termőföld, amelyen a vidék számára a megélhetést biztosító kisbirtokokat kell segíteni. A munkanélküliséggel sújtott térségekben lehetőséget kell kapnia a családoknak a gazdálkodásra, amelyek így nem a segélyre szorulnak, hanem önfenntartásra tudnak berendezkedni - mondta Turi-Kovács.

A Kisgazda Polgári Egyesület elnöke szerint további súlyos probléma ma Magyarországon a zöldség- és gyümölcstermesztés válsága. Erre Turi-Kovács Béla szerint egy megoldás van: a mezőgazdasági terményeket a termelő bevonásával kell felvásárolni. A felvásárlást követő feldolgozást pedig magyar kézben lévő feldolgozók végezzék, s ehhez a magyar államnak támogatást kell nyújtani - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke - utalva a pénteki Országos Érdekegyeztető Tanács ülésére - elmondta: mind a munkavállalói, mind a munkaadói oldal elutasította a kormány adóelképzeléseit, amelyből a politikus szerint egyértelműen kiderül: nincsen programja a kormánynak. Kövér László szerint ezért a miniszterelnöknek távoznia kell a politikai hatalomból, és előre hozott választásokat kell kezdeményeznie.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr851017421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása