HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Élt három hetet

Kisgazda 2009.02.26. 06:16

Sikerrel járt a napi standolás elleni aláírásgyűjtés, amelyet Balogh Lajos, a KPE Békés megyei alelnöke kezdeményezett és vitt sikerre.

Újra kifizethetnek 250 ezer forintnál nagyobb összeget készpénzben a vállalkozók. Nem kell naponta standolni a vendéglátósoknak, és a házipénztárban is több pénzt tarthatnak a vállalkozások.

Kérészéletűnek bizonyultak azok a szabályok, amelyek február elsejével léptek életbe. Az új rendelkezések egy részét eltörölte, a többit pedig módosította a hétfőn ülésező Parlament. Az érintettek szerint a kormány eleve rossz döntést hozott, amikor februártól bevezette az intézkedéseket.

A Parlament ugyanis tegnapi ülésén eltörölte a rendeletet. Az adószakértők egy része úgy véli nem ez volt az egyetlen jó döntése a hétfőn ülésező Országgyűlésnek. Enyhítettek a házipénztár szabályain is. A februárban bevezetett, 1,2 százalékos határ helyett az éves forgalom két százaléka maradhat ezentúl a vállalkozások házipénztárában. A tanácsadók ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a rendeletet nem törölték el, csak módosították.

Módosították a standtörvényt is. Februártól naponta kellett mérni a rövidital fogyást a vendéglátósoknak, ám a tegnapi döntés értelmében ezt már csak havonta egyszer kötelező megtenni - írja a dtv.hu.

A hírt Balogh Lajos, a KPE gyulai elnöke is kommentálta, aki egyik helyi kezdeményezője volt a napi standolás elleni aláírásgyűjtési akciónak:

A vendéglátós társadalom megmutatta erejét a kormánynak. A jobboldali ellenzék javaslatán keresztül sikerült megegyezésre jutni a kormánypárttal ennek a balul sikerült törvénynek a megváltoztatásáról. A vendéglátósok a napi standolás teljes eltörlését szerették volna elérni, de ez az eredmény is sikerként könyvelhető el. A kormány jól tette, hogy visszavonulót fújt a napi standolást illetően.

(gyulanet.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr39966731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása