HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Gyurcsány a süllyesztőben

Kisgazda 2009.09.11. 20:56

Hej, te bunkócska, te drága...Trockijnak páncélvonata volt. Szamuelynek különvonata, amelyet halálvonatnak is hívtak, mert ahol megállt, ott akasztottak. Gyurcsánynak már csak egy külön kisföldalatti szerelvény jutott. Rosszabbul élünk.

Nem igaz a hír, miszerint Gyurcsány Ferencnek menekülnie kellett a melegfelvonulásról, mert a Dobrev Klárával történt megjelenését kétszemélyes heteroszexuális provokációnak fogta fel a test dolgaiban néhány máshitű. Erről szó sincs. Gyurcsány a feleségével ezúttal nem alkotott egységet. Belékaroló nejét az úttesten éppen az autók között többször elengedte. Kacsójára mintaférji kézcsókot önmagáról megfeledkezve csak egyszer lehelt. Ha kamerát látott, minden kockás hasú, borostás szépfiú után tüntetően megfordult. Ilyen egyszerű eszközökkel adta hírül a világnak mély rokonszenvét az egyneműek vonzalma iránt. Csak találgathatjuk, valójában miért kellett neki oly korán távoznia a melegparádéról. Hogy elege lett volna belőlük, az aljas rágalom. Neki annyira tetszett az ízléses menet, hogy egy büszke párnak, amely két, különböző mértékben férfinak tűnő nőből állt, megígérte, ha ismét miniszterelnök lesz, hetente tarthatnak ilyen felvonulást.

Kiderült, hogy egy házaspárt szólított meg, akik húsz éve együtt élnek. Úgy megmérgesedtek Gyurcsányra, hogy hazafelé megbeszélték, a Jobbikra szavaznak. Gyurcsányt erősen frusztrálta az eset. Ekkor döntött úgy, hogy a millenniumi földalattival távozik. Klára hiába mondta neki, hogy az most nem jár, ő csak macsósan somolygott a szemüvege alatt, mintha még mindig Pelczné Gáll Ildikó hozzászólását hallgatná a parlamentben. A rácsok szezám kapujaként nyíltak meg Gyurcsány előtt. Lent a hűvösben BKV Eleonóra nosztalgiaöltözékben: sötétkék kalauzruhában, tányérsapkában, lyukasztóval és csókkal fogadta a bukott miniszterelnököt és nejét. „Már vártuk! Íme, a luxusszerelvény, amelyre a BKV kilencmilliót áldozott! Csak debilek hihették, hogy pusztán a Luxusmetróvá történő stratégiai pozicionálás könnyen megjegyezhető című tanulmányra ennyit költöttünk!” – mondta Eleonóra asszony a csillogó-villogó szerelvényre mutatva. Amikor Gyurcsányék beléptek a rózsaszínű bőrrel bevont ülésekkel ellátott luxuskocsiba, megszólalt a Hej, te bunkócska, te drága, s utána rögtön a Kalinka. Ferencet és Klárát megrohanták a gyerekkori emlékek. Hát még, amikor megtudták, hogy a fogantyúk rezezése börtönben lévő MSZP-s politikusok keze munkáját dicséri.

Fent a fényben az újságírók összevissza telefonáltak. Ha igaz, amit a BKV állít, hogy 13.45-től 16.35-ig a kisföldalatti egyáltalán nem járt, akkor hova tűntek Gyurcsányék 15 óra után pár perccel? Mégis közlekedett a földalatti? A BKV nyilatkozott: nem. Aztán pontosított: igen. De csak csapatszállítás céljából tette. Rohamrendőröket szállított. Egy internetes portál hírül adta: a BKV Tours Kft. honlapja szerint a kisföldalatti kibérlése áfa nélkül 80 500 forint. De csak egy menet. Nem tudhatjuk, hány menetre volt szüksége a komfortérzethez a házaspárnak. Vajon minek kell felfognunk Gyurcsányékat? Csapategységnek, rohamrendőröknek vagy egyszerű kisföldalatti-bérlőknek? A BKV Tours Kft. azt nyilatkozta, szombaton nem adták bérbe senkinek sem a kisföldalattit – azaz senki nem perkálta le a 80 500 plusz áfát. Ebből logikailag vagy az következik, hogy Gyurcsányék csapatnak, illetve rohamrendőröknek foghatók fel, vagy az, hogy nem fizettek egy vasat se. Szóval a buli összevissza alig kóstált többet százezernél. A változatosság kedvéért a cechet most is mi álltuk.

Kulcsár Anna

Forrás: mno.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr491375926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása