HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Hosszabb távú stratégia szükséges az agráriumban

Kisgazda 2009.06.17. 20:37

A természeti katasztrófákat elkerülni nem lehet, de hosszabb távú programokkal csökkenteni lehet a hatásukat - jelentette ki napirend előtti felszólalásában Turi-Kovács Béla.

Az aszály nem egyformán sújtja az országot, pont a legszegényebb, legnagyobb munkanélküliséggel küzdő területeket érinti leginkább. Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Dél-Békés és Bács-Kiskun egyrésze a leginkább aszállyal sújtott. Egyes térségekben a pusztítás olyan méreteket öltött, hogy a kisbirtokok nem tudnak talpon maradni segítség nélkül - fejtette ki Turi-Kovács Béla. A politikus szerint először fel kell mérni az egyes kistérségekben mutatkozó károkat, és ahol szükséges, ott azonnal segítséget kell nyújtani. Ahol öntözéssel még lehet segíteni, ott meg kell teremteni az öntözővíz elérhetőségét, és ezeken a területeken el kellene engedni az öntözővíz díját. Ahol pedig már nem lehet segíteni, ott garantálni kell az újraindulás lehetőségét - tette hozzá.

A természeti katasztrófákat elkerülni nem lehet, de hosszabb távú programokkal csökkenteni lehet a hatásukat - húzta alá a fideszes politikus. Turi-Kovács Béla szerint el kell érni, hogy a haszonállattartás és a növénytermesztés egyensúlyba kerüljön. A Kisgazda Polgári Egyesület elnöke a növénytermesztés kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy a vízvisszatartásra, vízgazdálkodásra stratégiát kell kidolgozni.

Turi-Kovács Béla közös érdeknek nevezte, hogy egy olyan erős gazdaság jöjjön létre, amely ellen tud állni, a földfelvásárló nagytőke nyomásának. Ebben óriási a kormány felelőssége - tette hozzá. Ha lehet a világban óriási autógyárakat állami beavatkozással megmenteni, akkor meg kell menteni a hazai feldolgozóipart is - húzta alá a képviselő.

A felszólalás az alábbi linken tekinthető meg:
http://www.fidesz.hu/index.php?Rovat=10031&Media=7087

(fidesz.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr21191915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása