HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Mit kíván tenni a Kormány az agresszív, bizonytalan indíttatású, kártékony civil szervezetekkel szemben?

Kisgazda 2008.12.24. 03:30

Dr. Turi-Kovács Béla írásbeli kérdése Gráf József FVM miniszterhez.

Tisztelt Miniszter Úr!

Országos felháborodást okozott, hogy a magyar vidéki élethez szervesen hozzátartozó hízott baromfi előállítását egy magát 4Mancsnak nevező szervezet állatkínzásnak minősítette. Minden jel arra mutat, hogy az említett szervezet nem feltétlenül a hízott baromfi védelmében, hanem egyes feltételezések szerint nagyon is tetten érhető gazdasági érdekek mentén indította el akcióját. Sajnálatosnak tartom, hogy az agrártárca eddigi intézkedései elégtelenek és megkésettek voltak, ráadásul nélkülözték a kellő erélyt.

Miniszter úr bizonyára tud arról, hogy az Alföldön több száz ember megélhetését veszélyeztetik az akciók, amelyek ismereteink szerint jövőre is folytatódni fognak - és nem csak a hízott baromfi, de már a nyulak és más haszonállatok állatok kapcsán is.

A fentiek alapján kérdezem Miniszter Urat: összeegyeztethetőnek tartja- e az FVM a társadalmi szervezetek működéséről szóló törvénnyel az említett, súlyos károkat okozó szervezet működését? Amennyiben nem, akkor mit kíván tenni az agrártárca annak érdekében, hogy ez a magát állatvédőnek tartó szervezet kártékony tevékenységével felhagyjon?

Budapest, 2008. december 17.

dr. Turi-Kovács Béla

országgyűlési képviselő

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr81839435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása