HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A szocialisták és az ál-ellenzék nem tagadta meg magát

Kisgazda 2008.10.21. 16:48

Nem csak a magyar mezőgazdaságra, de több mint egymillió ember jövőjére is súlyos kihatással lesz annak a törvényjavaslatnak (az un. SPS-rendszernek) az elfogadása, amelyet a javaslat támogatására létrejött kormánytöbbség erőltetett át a Parlamenten.

A szocialisták szándéka szerint megváltoztatott támogatási rendszerben az eredményes mezőgazdasági termeléshez elengedhetetlen támogatások a törvény hatályba lépése esetén már nem a termőföldhöz, nem a tulajdonoshoz, hanem a bérlőhöz kötődne.

A támogatásra eddig is az volt jogosult, aki a termőföldet megművelte, a változtatást követően azonban 2006. évi tényleges helyzet figyelembevételével a bérleti jog megszűnése esetén a bérlő a támogatás lehetőségét magával viszi. A termőföld ettől kezdődően eredményt hozóan nem művelhető meg, az újabb bérbe adása ellehetetlenül, a tulajdonos két éven keresztül saját művelés esetén sem jut támogatáshoz. A Parlamentben lefolytatott vita egyértelművé tette, hogy a szocialisták és az őket támogató ál-ellenzék a magyar termőföldet a nagybirtokhoz, végső soron ezen keresztül a külföldiekhez kívánják juttatni. A vesztett csata után mi Kisgazdák a küzdelmet nem adjuk fel, bizakodunk a köztársasági elnök úr bölcsességében, és végső soron az Alkotmánybíróságban.

Dr. Turi-Kovács Béla
Kisgazda Parlamenti Munkacsoport

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr37724918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erzsi 2008.10.22. 14:45:31

Mikor lesz már ennek az embernyúzó kormánynak vége, mikor tünnek el örökre a palettáról, mert ők még eddig, csak löktek egyet a szakadékfelé az országon. Legyen már vége, elég a kisemmizésből, emberek, gyermekek szenvedéséből.
Elég abból, hogy emberfeletti munkával dolgoznak a gazdák a földeken, hajnalban kelnek, hogy fejjenek, az állatokat ellássák, azért, hogy más levegye a hasznot és ők tönkre menjenek.
süti beállítások módosítása